Захист дипломних робіт ОС «Магістр» спеціальності «Механізація сільського господарства»

23.02.2017 року відбувся захист дипломних робіт здобувачами вищої освіти ОС «Магістр» спеціальності «Механізація сільського господарства». На захисті був присутній директор ТОВ «Супутник-Агро» Смоляков Олексій Григорович. На замовлення зазначеного аграрного формування було виконано дипломну роботу здобувачем вищої освіти Зеленюком Б.М. на тему: «Обґрунтування використання газоподібного палива в умовах ТОВ «Супутник – Агро» Жовтневого району з обґрунтуванням доцільності використання пересувного автомобільного газового заправника» (науковий керівник д.е.н., професор Гавриш В.І.). Слід відмітити, що це продовження співробітництва із зазначеним підприємством, на базі якого створена філія кафедри тракторів та сільськогосподарських машин, експлуатації і технічного сервісу. Це дозволяє здобувачам вищої освіти проходити навчальну та переддипломні практики. Тут здобувачі вищої освіти набувають практичні навички, маючі можливість знайомитись із сучасними аграрними технологіями та відповідною сільськогосподарською технікою. Під час захисту відбулась жива дискусія представника аграрного бізнесу та представниками вищої школи. Дипломній роботі дали високу оцінку як Голова Екзаменаційної комісії к.т.н., доцент Бойко М.Ф., так і директор ТОВ «Супутник-Агро» Смоляков О.Г.

Підхватив естафету цікавих та перспективних розробок здобувач вищої освіти Бото С.С. (науковий керівник — д.е.н., професор Гавриш В.І.). Його дипломна робота присвячена використанню екологічно-чистого поновлювального палива – біоетанолу, як моторного палива. Дипломник запропонував оригінальну схему безвідходного виробництва біоетанолу, що дозволяє зменшити його собівартість. На високому технічному рівні виконані дослідження властивостей паливних сумішей та адаптації до них існуючих двигунів внутрішнього згоряння. Новим та цікавим було те, що дипломник під час захисту продемонстрував відеосюжет проведених лабораторних досліджень.

Постійний зв’язок з виробництвом дозволяє здобувачам вищої освіти запропонувати технічні та технологічні рішення для впровадження, про що свідчать акти впровадження розробок для таких виробництв як: ТОВ «Екотранс» (Юрескул А.В., Нікітін О.В.), ТОВ СГВП «Агрофлагман» Єланецького району (Полудень А.Д.), ТДВ «Сільгоспгосподарство «Гур’ївка»» Новоодеського району (Чернов І.В.).

Заслуговує на увагу і те, що здобувачі вищої освіти при проведенні досліджень пропонують технічні рішення на які подаються заявки і отримуються патенти на корисну модель (Чернов І.В.)

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget