У Миколаївському національному аграрному університеті урочисто відзначили День поля

14 червня 2016 року відбулися урочисті заходи, присвячені Дню поля з технології вирощування зернових колосових культур на дослідному демонстраційному полі Миколаївського національного аграрного університету.
Демонстраційна виставка зібрала більше 200 гостей з усієї країни – керівники сільськогосподарських підприємств, обласних і районних об’єднань в аграрній сфері, представники профільних ВНЗ, спеціалісти агропромислового комплексу із Києва, Одеси, Херсона, Харкова, Миронівки тощо.
З вітальним словом виступив ректор Миколаївського національного аграрного університету, член-кореспондент Національної Академії аграрних наук України, заслужений діяч науки і техніки В’ячеслав Сергійович Шебанін, наголосивши на важливості та необхідності проведення подібних заходів, адже вони сприяють вирішенню нагальних проблем землеробства – створення сортів та гібридів пшениці, соняшника та кукурудзи, удосконалення технологій вирощування, що сприятиме ефективному вирощуванню хліба.
Привітали учасників свята почесні гості: Президент Національної академії аграрних наук України Ярослав Михайлович Гадзало, в.о. заступника голови Миколаївської ОДА В’ячеслав Валентинович Бонь, директор Департаменту землеробства та технічної політики Володимир Миколайович Топчий, директор Департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації Алла Борисівна Веліховська, Директор Селекційно-генетичного інституту – Центру насіннєзнавства та сортовивчення, к.с.-г.н., чл.-кор. НААНУ В’ячеслав Михайлович Соколов, технічний директор компанії «Агродрон» м. Одеса Ігор Володимирович Якушенок.






На цьогорічному демонстраційному полігоні Миколаївського НАУ було представлено 168 сортів пшениці та ячменю – найбільшу колекцію провідних селекційних центрів в Україні. Серед представлених сортів зернових колосових культур є як традиційні, так і сучасні селекційні досягнення, створенні для вирощування в умовах Південного Степу.


У межах проведення Дня поля відбулася виставка новітньої вітчизняної та зарубіжної сільськогосподарської ґрунтообробної та зернозбиральної техніки, машин для захисту рослин від шкідників, хвороб та бур’янів (ПРАТ «Техноторг-Дон», компанія «Лозівські машини», ТОВ «БТУ Центр», завод «Фрегат»).  Після проходження кожного виду техніки фахівці оцінювали як ефективність її роботи, так і якість виконання операцій. 




День поля вже вчетверте проводиться Миколаївським національним аграрним університетом. З кожним роком захід набирає все більшої масштабності. Щорічно збільшується кількість учасників виставки, що традиційно проводиться на Півдні України із метою демонстрації сучасних зразків сільгосптехніки та передових технологій. 

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget