«СВИНЕЙ ПОРОДИ ДЮРОК НЕОБХІДНО РОЗПОВСЮДЖУВАТИ В УКРАЇНІ!!!»

14 квітня 2016 року в умовах ПАТ племінного заводу «Степной» Запорізької області відбулося ІІІ засідання Ради по породі дюрок.

Так історично склалося, що сюди були вперше завезені із США свині породи дюрок ще у 1983 році. Саме тоді і розпочалася робота з цією породою свиней під науковим керівництвом професора Топіхи Віри Сергіївни. У зв’язку з цим, у рамках виконання Державної тематики «Впровадження інноваційних технологій виробництва свинини на основі перспективного генофонду вітчизняного та зарубіжного походження» виконавці проекту професор Топіха В.С., доценти Лихач В.Я, Луговий С.І., Лихач А.В. були делеговані на даний захід. Безумовно, на засіданні був представлений широкий контингент учасників, зокрема члени Ради, науковці із Миколаївського національного аграрного університету, спеціалісти корпорації «Тваринпром», представники свинарських підприємств Миколаєва, Херсону, Запоріжжя, преса та інші.
Відкрив засідання Ради по породі дюрок – голова Ради, директор Племзаводу «Степной» Анатолій Анатолійович Волков. Далі Генеральний директор корпорації «Тваринпром» Сергій Андрійович Гнатюк розповів про використання та розповсюдження породи дюрок в Україні; Віра Сергіївна Топіха інформувала учасників щодо оцінки племінної цінності свиней породи дюрок та їх використання у міжпородному схрещуванні, ведення ДКПТ; Микола Миколайович Сердюк зазначив про використання автоматизованої системи «Акцент» у підготовці матеріалів до ДКПТ; Сергій Іванович Луговий вказав на генетичний стан породи дюрок в Україні і наголосив про особливості заповнення ДКПТ; Вадим Ярославович Лихач окреслив деякі труднощі щодо збору інформаційних даних для занесення свиней до ДКПТ та шляхи їх вирішення.

В цілому, при підведенні підсумків члени Ради оголосили роботу плідною та сформували коло завдань для ведення ДКПТ.

Завершальним етапом даного зібрання був виїзд власне до тваринницьких приміщень та їх огляд.

Фотозвіт





 

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget