DOCUDAYS UA у Миколаївському національному аграрному університеті

7 грудня у Миколаївському національному аграрному університеті відбувся показ документальних фільмів у рамках ХІІ Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини DOCUDAYS UA. Метою фестивалю є популяризація світового документального кіно про права людини, сприяння розвитку правової культури молоді.
Відкрила фестиваль одна із його організаторів у Миколаєві Олена Кабашна.
Студентам було представлено анімаційний документальний фільм «Зламані гілки», що розповідає історію Міхаль Рехтер – дівчини, яка у 14 років покинула свою домівку в Польщі і сама поїхала до Ізраїлю напередодні Другої світової війни. Спогади Міхаль оживають у барвистій анімації, що змальовує її самотню подорож із дитинства у доросле життя. У 2014 році фільм було номіновано на Срібного Дракона в категорії Найкращий документальний фільм на Краківському кінофестивалі. 
Інший фільм, представлений увазі студентів – «Фізрук, золото і річка», герой якого – вчитель фізичного виховання, який змушений із річки мити золото, тому що зарплатні йому не вистачає, щоб сплатити кредит за будинок.  Фільм висвітлює соціальну несправедливість, яка присутня і у нашій країні.
Після перегляду фільмів студенти брали активну участь в обговоренні висвітлених у фільмах проблем, пропонували свої шляхи їх вирішення.




Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget