ТАМ, ДЕ ТВОРИТЬСЯ ІСТОРІЯ МІЖНАРОДНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА…

Нещодавно в Миколаївському національному аграрному університеті відбулась знакова історична подія – вперше за всю історію цього вищого освітньо-наукового закладу, та, напевно, і серед усіх аграрних вишів Півдня України, була захищена дисертація іноземним громадянином, з Іраку – АльАльнабі Дурхамом Ісмаїл Бакір.

Мабуть підставно, що саме у стінах цього вітчизняного аграрного вишу по технологіях виробництва м'яса та яєць перепелів пошукувач із міста Басра (що є однією з колисок людської цивілізації й глибинами історії занурюється у Персію) самостійно використав своє право доповісти результати власних наукових експериментів. За обраною темою – «Обгрунтування використання пробіотичних препаратів у перепелівництві» на засіданні спеціалізованї вченої ради Д 38.806.02, засновником якої є вчені Миколаївського НАУ та ДВНЗ «Херсонський ДАУ» він прилюдно розкрив науково обґрунтовані рішення щодо збільшення м’ясної та яєчної продуктивності у досить цінного виду сільськогосподарської птиці – перепелів, причому, якщо в технологічний ланцюг у виробництві включати пробіотичні та симбіотичні препарати.

Жвава дискусія після доповіді у форматі «запитання – відповідь», а у подальшому з офіційними опонентами вдалася Дурахаму І.Б. АльАльнабі. Повна аудиторія присутніх слухачів, репортерів тільки додала на користь процесу наукового обговорення досліджень претендента. Певно, в арабських країнах цінують птахівництво й реально прораховують можливі бізнес-рішення з розвитку цієї галузі. Хоча, споконвічно, цей вид сільськогосподарських тварин був у полі зору мусульманських народів. Тому й зрозуміло, що саме в Україні, яка визнана на Євразійському просторі як країна з потужними потенційними аграрними можливостями й вагомими науковими доробками відбулось, так би мовити, міжнародне наукове визнання громадянина Іраку.

Звичайно, приємним, і водночас історичним стало те, що колектив факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології Миколаївського НАУ, на базі якого відбулася ця подія – не тільки місце, в аудиторіях й лабораторіях якого була докладена робота. Це той колектив, який вже котрий рік поспіль визнається рясними випусками студентів-фахівців, на конференціях та олімпіадах колегами-вченими з різних куточків України, державними чиновниками й відомствами під час різних спільних заходів чи процедур ліцензування та акредитації, рейтингової оцінки, який розвиває аграрні та біотехнології та має колектив однодумців з прагненням інвестувати в технології майбутнього…

Творчого успіху Вам, АльАльнабі Дурхам Ісмаїл Бакір!

Гостинно запрошуємо до наукової співпраці та міжнародного співробітництва!

Спецкор МНАУ

Фоторепортаж


 
 

  



 



 

















Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget