Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми сучасної біології, тваринництва та ветеринарної медицини», присвячена 55-річчю Інституту біології тварин НААН

 2-3 жовтня 2015 року в Інституті біології тварин НААН, м. Львів, відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми сучасної біології, тваринництва та ветеринарної медицини», присвячена 55-річчю Інституту біології тварин НААН.
Учасниками заходу були представники понад 25 науково-дослідних установ і вищих навчальних закладів галузей тваринництва та ветеринарної медицини України, Німеччини та Польщі. Миколаївський національний аграрний університет представляла аспірантка факультету ТВППТСБ Люта І.М. Першими зі святом привітали колектив директор Інституту біології тварин НААН академік В.В. Влізло, в.о. академіка-секретаря Відділення ветеринарної медицини НААН член-кореспондент НААН М.С. Мандигра та начальник Головного управління ветеринарної медицини у Львівській області В.П. Подоляк. На урочистому зібранні в адресу колективу пролунало багато добрих слів та побажань від гостей та учасників конференції. Професор Мандигра М.С. нагородив Почесними грамотами та Почесними відзнаками Президії НААН співробітників Інституту. Дуже зворушливим моментом було нагородження кандидата сільськогосподарських наук Новака І.В., учасника Антитерористичної операції, який дістав важке поранення і наразі перебуває на лікуванні.

Під час пленарного засідання було заслухано багато цікавих наукових доповідей, які відзначилися актуальністю, науковою новизною, практичною цінністю, а також відобразили накопичений науковий досвід, розкрили стан та перспективи досліджень з біології живлення, годівлі, біотехнології, екології у тваринництві та питань ветеринарної медицини. На території інституту були представлені стендові доповіді, які стосувались актуальних питань тваринництва. Упродовж роботи конференції діяла виставка, на якій було представлено наукову продукцію Інституту біології тварин НААН.
Під час секційних засідань науковці здійснили обмін науково-технічною інформацією й обговорили проблемні питання, зокрема з таких напрямів як фізіологія та біохімія, біотехнологія, екологія у тваринництві. Особливу увагу привернули доповіді: «Метаболічні процеси у вмісті рубця за норми та патології» професора Мартіна Гольтерсгінкена, завідувача лабораторії Інституту жуйних Університету ветеринарної медицини (м. Ганновер, Німеччина); « Множинність внутрішньої та акушерської патології за кетозу високопродуктивних корів» академіка НААН Левченка В.І. і доцента Власенко С.А. (Білоцерківський НАУ); «Керантини: біомедичні аспекти застосування» доктора біологічних наук Гавриляк В.В., «Резистентність і репродуктивна функція організму кроликів за умов використання сполук Хрому і Сульфуру» кандидата ветеринарних наук Лесика Я.В. (Інститут біології тварин НААН).

Доповіді були дуже змістовними і настільки цікавими, що виникали дискусії з актуальних проблем досліджень у тваринництві, під час яких науковці обмінювалися думками. Після секційних засідань всіх гостей було запрошено на святкову вечерю і прогулянку прекрасним містом Львів.
Миколаївський НАУ ще раз вітає всіх працівників Інституту біології тварин НААН зі святом! Нехай кожен день дарує Вам душевну гармонію та добробут, добра і щастя Вам і Вашим родинам, міцного здоров’я і нових професійних звершень! Бажаємо Вам і надалі плідно працювати над розвитком вітчизняної науки, успіхів Вам і наснаги на шляху здолання все нових і нових наукових рубежів. Нехай добра слава про наукові здобутки Ваших працівників шириться світом. Процвітання Вам, перемог у конкурентній боротьбі та подальшого росту!

                                                                                           Аспірант МНАУ, ф-т ТВППТСБ Люта І.М.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget