Молодь Миколаївського національного аграрного університету взяла участь у Школі молодого агрополітика

Протягом двох днів 30 найкращих студентів, аспірантів і молодих науковців аграрних ВНЗ й науково-дослідних інститутів з різних областей України, стали учасниками «Школи молодого агрополітика». 
Від Миколаївської області участь у школі взяли 4 аспіранти Миколаївського національного аграрного університету: Корабахіна Анастасія, Крижановська Ірина, Тимофієва Ганна та Віктор Сікаленко. Проект реалізовувався ГО «Ліга інтернів» за ініціативи інтернів Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин у партнерстві з Проектом USAID АгроІнвест та Благодійним фондом Богдана Гаврилишина з метою надання можливості активній молоді підвищення рівня своїх знань у галузі сільського господарства й агробізнесу та сприяння формуванню нових лідерів у надзвичайно важливій аграрній галузі економіки України.

Учасники школи працювали над розробкою пропозицій до Єдиної комплексної стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій на період 2015–2020 рр. у таких напрямах, з-поміж яких: земельна реформа, доступ до фінансування для сільськогосподарських виробників, дерегуляція в агропромисловому комплексі, державна підтримка та оподаткування у сфері сільського господарства, розвиток сільських територій.
Лектори Школи – відомі українські та зарубіжні політики, бізнесмени, громадські діячі й науковці: Олексій Павленко – Міністр аграрної політики та продовольства України, Володимир Лапа – заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, Вадим Івченко – народний депутат України, Алекс Ліссітса – Президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», Леонід Козаченко – народний депутат України, Олександр Муляр – координатор напряму агрополітики, Проект USAID АгроІнвест, Геннадій Новіков – голова Аграрного Союзу України, Д-р Фолькер Зассе – керівник проекту «Німецько-український аграрний діалог», Жан-Жак Ерве – радник правління з сільськогосподарських питань «Креді Агріколь Банк» і Вадим Бодаєв – віце-президент холдингу AgroGeneration, директор компанії SigmaBleyzer. 
У межах заходу учасники разом із спікерами розглянули питання з децентралізації, державної підтримки та оподаткування у сфері сільського господарства України, експортного потенціалу, земельної реформи, ведення аграрного бізнесу та інше. 
Після доповідей спікерів кожна група представила свої напрацювання в стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій на період 2015-2020 рр., продемонструвавши свій високий потенціал знань і вмінь. 
У відповідному форматі учасники спрямують свої напрацювання для ознайомлення організаторам Школи і відповідним державним службам.
Даний проект дав можливість учасникам отримати відповіді на актуальні питання сьогодення з розвитку сільського господарства та сільських громад і також поспілкуватися із цікавими людьми. 

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget