День Поля з технології вирощування зернових колосових культур! 16 червня 2015.

16 червня 2015 року на дослідному демонстраційному полі Миколаївського національного аграрного університету відбулися урочистості з нагоди проведення традиційного Дня Поля з технології вирощування зернових колосових культур! 

Ця подія стала можливою завдяки тісній співпраці з провідними селекційними центрами Національної академії аграрних наук України, а саме: Селекційно-генетичним інститутом, Миронівським інститутом пшениці ім. В. Ремесла, Інститутом зрошуваного землеробства, Інститутом рослинництва імені В.Я. Юрьєва та ряду селекційно-дослідних станцій.

З вітальним словом виступив перший заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Романчук Микола Павлович. На заході також були присутні голова Миколаївського району Воробйова Алла Володимирівна, директор Селекційно-генетичного інституту – Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення Соколов Вячеслав Михайлович, директор Інституту зрошуваного землеробства Національної академії аграрних наук України Вожегова Раїса Анатоліївна, головний конструктор Лозівського ковальсько-механічного заводу Гриненко Олексій Анатолійович а також представники аграрного сектора різних областей. Свою продукцію представили відомі компанії, які працюють на ринках засобів захисту рослин, мінеральних добрив, систем зрошення, біозахисту та інше.

Учасники Дня поля, а це більше 300 осіб, мали можливість ознайомитися із сучасними селекційними досягненнями (140 сортів пшениці, ячменю) та безпосередньо поспілкуватися з провідними селекціонерами.

Колектив університету дякує нашим традиційним партнерам: ПРАТ «Техноторг-Дон», ТОВ «Золотий Колос», ТОВ «С-Росток», ТОВ «Агроснаб-Південь», ТОВ «Агротехносоюз», ТОВ «БТУ Центр» та багатьом іншим.

Вперше в заходах взяла участь відома на ринку сільгоспмашинобудування компанія «Лозівські машини», яка продемонструвала сучасну грунтообробну техніку та передала університету для випробування машини загальною вартістю понад 1 млн грн.

Після огляду демонстраційного поля, учасники заходу взяли участь у «круглому столі» на тему «Сучасний стан та перспективи зерновиробництва на півдні України», під час якого було дано високу оцінку організації Дня Поля.

Науково-дослідні поля університету – це унікальна можливість для вчених, аспірантів, студентів проводити дослідницьку роботу з сучасними сортами, селекційні досліди, сортовипробування, застосування диференційованих систем живлення та захисту рослин. Для виробничників, які сьогодні масово представлені – це можливість переконатися у перевагах одного сорту над іншим.

Фотозвіт



















Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget