Студенти першого курсу факультету ТВППТСБ відвідали експертно-криміналістичний центр при УМВС України в Миколаївській області

У рамках вивчення біотехнологами першого курсу дисципліни «Основи молекулярної біології» на чолі кандидата с.-г. наук, доцента кафедри генетики, годівлі тварин та біотехнології Лихач Анна Василівна 28 квітня провела виїзне лабораторне заняття в умовах науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Миколаївській області. Студенти були заздалегідь ознайомлені з правилами поводження у лабораторії, мали при собі засоби захисту та гігієни. Перед початком екскурсії групі було проведено лекцію про те, чим власне кажучи, займаються спеціалісти центру та проведено інструктаж з техніки безпеки.

Найбільше часу молодшим колегам присвятив старший експерт НДЕКЦ, старший лейтенант міліції, Косенко Микола Степанович. Він розповів про основи молекулярного дослідження генетики людини, етапи деяких методів, які використовуються для ідентифікації особистості і встановлення батьківства. Дуже цікаво було на власні очі побачити лабораторії із необхідним сучасним обладнанням для роботи з ДНК. Також Косенко М.С. порівняв технології вітчизняних лабораторій з технологіями подібних лабораторій інших країн і поділився з нами інформацією про перелік експертиз даного центру.
У свою чергу, кандидат технічних наук, головний експерт відділу досліджень ВМР НДЕКЦ, Скрипко Г.А. ознайомила студентів із деякими мікроскопічними фотознімками біологічних матеріалів та об'єктів, які можуть слугувати речовими доказами під час слідства. Також Скрипко Г.А. розповіла про дослідження якості зернових культур та виявлення фальсифікованих алкогольних напоїв.

Із великим зацікавленням і увагою студенти слухали експертів сектору дактилоскопічної експертизи НДЕКЦ Тищенко О.В. та Чехуна В.І., які ознайомили студентів із методами зняття відбитків пальців, показали, як це робити на практиці, а також перелічили усі переваги даного методу "відбитків пальців" для судової медицини та криміналістики.
Начальник сектору Б1 НДЕКЦ Матвієнко С.А. ознайомив студентів із деякими видами холодної та вогнепальної зброї, у тому числі, із саморобною.
Хочеться щиро подякувати керівництву науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Миколаївській області за надану можливість провести заняття на власній матеріально-технічній базі, а Анні Василівні – за організацію та навчально-науковий супровід виїзного заняття студентів.
Щиро сподіваємося на подальшу співпрацю працівників НДЕКЦ зі студентами нашого університету!

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget