ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ СЕМІНАР-НАРАД «ІННОВАЦІЙНИЙ РОЗВИТОК ВІВЧАРСТВА У РИНКОВИХ УМОВАХ»

15 травня 2015 року на базі Інституту тваринництва степових районів ім. М.Ф. Іванова «Асканія-Нова» - Національний науковий селекційно-генетичний центр з вівчарства відбувся потужний семінар та виставка продаж племінного поголівʼя овець (і варто відзначити, що між цією установою Національної академії аграрних наук України та факультетом ТВППТСБ Миколаївського національного аграрного університету заключено угоду на спільну наукову-навчальну діяльність).
 
У його роботі взяли участь віце-президент НААН академік НААН Бащенко М. І., директор Департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства України Кваша М.М., начальник відділу зоотехнії та ветеринарної медицини апарату Президії НААН Костенко О. І., директор Департаменту агропромислового розвитку Херсонської обласної державної адміністрації Паливода О. М., представники Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Одеської, Закарпатської, Житомирської та Херсонської областей та наукових організацій.
 
Мета семінару – демонстрація селекційних досягнень і передового досвіду кращих сільськогосподарських підприємств з вівчарства Херсонської області, проведення виставки та реалізації племінного поголів’я овець.
 
У рамках заходу відбулася презентація племінного поголів’я овець таких господарств: ДП «ДГ ІТСР «Асканія-Нова» – ННСГЦВ» (таврійський тип асканійської тонкорунної породи, асканійська м’ясо-вовнова порода), ДП «ДГ «Маркеєво» ІТСР «Асканія-Нова» – ННСГЦВ» (асканійська м’ясо-вовнова і асканійська каракульська породи), ДП «ДГ«Асканійське» Асканійської державної сільськогосподарської станції Інституту зрошуваного землеробства, ПрАТ АВО «Красний чабан» (таврійський тип асканійської тонкорунної породи), під час якої реалізовано 150 племінних овець.
 
На виставці-ярмарку були представлені сучасні розробки Інституту з технологічного обладнання для утримання овець, виробництва і переробки продукції вівчарства, кормові добавки, ветеринарні препарати тощо.
 
Велику зацікавленість виявили присутні до конкурсу стригалів та дегустації страв з баранини.
Кращих керівників і спеціалістів племінних господарств Херсонщини та переможців конкурсу стригалів нагороджено грамотами.
 
Велику увагу було приділено пленарному засіданню, де заслухано доповіді директора Департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства України М. М. Кваші про стан галузі тваринництва в Україні, віце-президента НААН академіка НААН М. І. Бащенка щодо стану та перспектив розвитку вівчарства в Україні, директора Департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА Паливоди О.М. стосовно перспектив розвитку вівчарства у Херсонській області, заступника директора з наукової роботи Інституту тваринництва степових районів імені М.Ф. Іванова «Асканія-Нова» – ННСГЦВ Н.А. Кудрик з інноваційних технологій у вівчарстві.
 
Учасники пленарного засідання семінару обговорили питання збереження генетичних ресурсів і розвитку племінної бази; надання державної підтримки у вівчарстві; перспективи розвитку м’ясного вівчарства в Україні; створення інфраструктури ринку вівчарської продукції тощо.
На завершення заходу академік НААН Бащенко М.І. підбив підсумки, наголосивши на надзвичайній важливості питання інноваційного розвитку вівчарства і висловив своє бачення щодо його перспектив.
 
У заході прийняли участь і співробітники Миколаївського НАУ – прфесор Гиль М.І., доценти Луговий С.І., Калиниченко Г.І., Бондар А.О. і Галушка І.А.
 
Наприкінець семінару делегація нашого університету відвідала біосферний заповідник та зоопарк, про красоту яких краще не розказувати, а побачии своїми очима, особливо зараз – у травні – коли весна й краса півдня України незабутні…
 
Фотозвіт



































 

Відеоматеріали

 

 
(За матеріалами сайту: http://naas.gov.ua/news/vseukra-nskiy-sem-nar-nnovats-yniy-rozvitok-v-vcharstva-u-rinkovikh-umovakh/ та колег факультету ТВППТСБ Миколаївського НАУ).

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget