У МНАУ розпочала свою роботу виставка «Правники суспільства»

У четвер, 11 грудня 2014 року у Миколаївському національному аграрному університеті розпочала свою роботу виставка-форум «Правники суспільства».

Виставку було присвячено Міжнародному дню прав людини, який щорічно відзначається 10 грудня. Це свято було засноване 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН. Двома роками раніше ООН ухвалила Загальну декларацію прав людини, яка стала першим міжнародним документом, в якому були чітко сформульовано положення про права людини.
Відкрила виставку проректор з виховної роботи Наталія Шарата, яка наголосила на важливості та необхідності правової обізнаності кожного громадянина України.

На виставці були присутні експонати від кафедри менеджменту організації та права Миколаївського національного аграрного університету,  Миколаївського інституту права Національного університету «Одеської юридичної академії», та Головного управління юстиції у Миколаївській області.

Під час виставки для усіх присутніх було проведено тренінг, який розпочався доповіддю «Захист прав людини у Європейському суді» кандидата юридичних наук, доцента, заслуженого юриста України, судді апеляційного суду у відставці Василя Павлюка.
Виставка передбачала надання безкоштовної юридичної консультації від адвокатів Романа Свірзинського та Олени Мантуленко. Також усі бажаючі мали змогу отримати консультацію у приватного нотаріуса Оксани Назарової.

Проведення такого заходу є досить важливим в наш час. Адже правове виховання як складова національного виховання, є одним із шляхів підготовки повноцінного громадянина України у період глибоких соціальних, економічних і політичних перетворень. Тільки достатньо підготовлений у правовому плані, високоморальний спеціаліст може орієнтуватися у правовій політиці своєї держави і суворо дотримувати законів. Кожен повинен пам'ятати, що виховання правової культури – шлях до правової держави.


Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget