Найсвятіше в світі слово – Мати.

Вже стало доброю традицією, що в середині травня людство святкує День матері. Тож група Т1/4 на чолі з куратором к.с.-г.н., асистентом кафедри ГГТБ Каратєєвою О.І. не могла обійти цю подію осторонь. І 20.05.2014 року на факультеті ТВППТСБ відбулася відкрита кураторська година присвячена цій тематиці. 
День Матері відзначається у травні, бо це є місяць Пречистої Діви Марії. У травні, коли природа-мати одягає землю у пишне зелене вбрання, люди висловлюють подяку материнській самопожертві і відзначають День Матері. 
У цього свята давня і цікава історія. Пов'язана вона з долею американки Анни Джервіс. Дівчинка рано втратила найдорожчу у світі людину – МАМУ. На її клопотання 1914 року Конгрес США встановив нове державне свято – День Матері. 1929-го року з ініціативи Союзу українок започатковано цей урочистий день на Галичині. Відтоді у другу неділю травня День Матері відзначається дуже широко. 
Найдорожчою людиною у нашому житті завжди була, є і буде мама. Із нею ми відкрили для себе світ. Перші кроки зроблено, тримаючись за мамині надійні руки. Перша пісня – мамина. Першу іграшку подала мама і перша порада теж мамина. Наша мама найдорожча, найкраща і єдина. Мама ласкава, ніжна і добра. Вона завжди поруч. 
Першими розпочали своє привітання Всім матерям колектив хлопців групи з піснею «Рушник».
Також чимало теплих слів та оспівування найдорожчої Людини в світі було у віршах.
Є в мене найкраща на світі матуся.
За неї до тебе, Пречиста, молюся.
Молюся устами, молюся серденьком
До тебе, небесна Ісусова ненька.
Благаю у тебе дрібними словами
Опіки та ласки у рідної мами.
Пошли їй не скарби, а щастя і долю,
Щоб дні їй минали без смутку, без болю.
Рятуй від недуги матусеньку милу,
Даруй їй здоров’я, рукам подай силу,
Щоб вивела діток у світ той, у люди,
Щоб ними раділа, пишалась усюди.
За це я складаю в молитві долоні
До тебе, царице, на сонячнім троні.
Потім студенти подарували своїм рідненьким матусям «Вальс».
І на останок з привітальним словом виступила куратор групи Каратєєва О.І.: «Є у світі одне, слово, перед яким усі народи схиляють голову. Це слово – мати. Кожна людина і кожний народ мають свої святощі. До цих святощів ми відносимо й пошану до матері. Вона дала нам життя, виростила і виховала. День Матері загальне свято для всіх.
І скільки б не було нам років – п'ять чи п'ятдесят – завжди потрібна мамина ласка, мамина увага, мамині руки. І чим більша наша любов до матері, тим радісніше і світле життя.
Тому дорогі наші матері ще раз дозвольте від щирого серця привітати Вас з цим святом та побажати міцного здоров'я, любові, ласки, добра, миру та затишку Вашим оселям. Зі святом наші рідненькі!».










Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget