Стажування студентів Миколаївського національного аграрного університету

Обов’язковою складовою частиною навчального процесу вищого навчального закладу є виробнича практика – одна з найважливіших форм підготовки майбутніх спеціалістів у різних галузях аграрного профілю.

Так, студенти Миколаївського національного аграрного університету мають можливість проходити практику на провідних підприємствах та передових господарствах України.

Сьогодні 20 магістрантів університету проходять практику у Комітетах Верховної Ради України, набуваючи досвід роботи в єдиному законодавчому органі країни. Такі стажування створюють передумови професійного зростання молоді та її успішної суспільно-політичної діяльності.

Нещодавно таке стажування у Комітеті Верховної Ради України з питань транспорту і зв’язку пройшов студент інженерно-енергетичного факультету Миколаївського національного аграрного університету Євген Пройденко.

Під час стажування Євген ознайомився зі структурою Комітету, його функціями, на практиці дізнався про порядок здійснення Комітетом Верховної Ради України з питань транспорту і зв’язку своїх прав та виконання ним своїх обов’язків.

По закінченню стажування Пройденко Є. отримав позитивний відгук від завідувача секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань транспорту та зв’язку С.А. Кучерука, в якому зазначено, що «студент Пройденко Є.Є. виконав програму стажування в повному обсязі. Впродовж стажування відвідував засідання підкомітету з питань автомобільного транспорту Комітету Верховної Ради з питань транспорту і зв’язку, підготував план покращення транспортних технологій; ознайомився з сучасними розробками світових виробників транспорту».

Проведений місяць стажування у середовищі найвищого єдиною органу країни надає можливість молодим людям набути практичного досвіду у законотворчому процесі.

Крім того, студенти Миколаївського національного аграрного університету проходять стажування за кордоном за програмами:

  • Програми Федерації обміну Франція-Україна (FEFU), що надають можливість молодим українцям налагодити обміни та контакти із французькою молоддю та здійснити додаткове навчання у Франції (стажування у сільськогосподарському та агрохарчовому секторах Франції, підтримка вивчення французької мови та франкофонії);
  • Вок енд Тревел (Work and Travel), САВС (SAWS), Кемп Америка (Camp America)  – США (мовна практика, ознайомлення із традиціями, культурними надбаннями країни);
  • виробнича практика в Швейцарії, Нідерландах, Швеції, Німеччині тривалістю 3 –  4 місяці  (студенти нашого університету отримують фахові навички та знання в різних сферах аграрного бізнесу, вивчають сучасні технології виробництва та підвищують свою мовну підготовку);
  • підвищення кваліфікації та вдосконалення практичних навичок студентів на сільськогосподарських підприємствах Данії, США, Канади, Австралії та Нової Зеландії тривалістю 10  –  12 місяців.

Студенти МНАУ мають можливість проходити практику на провідних підприємствах та передових господарствах України та за кордоном.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget