ТРАДИЦІЯ ПРОВЕДЕННЯ НАУКОВИХ КОНФЕРЕНЦІЙ

10-11 жовтня 2013 р. на базі факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології Миколаївського національного аграрного університету відбулася вже ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Біологічні аспекти технологій тваринництва і виробництва продукції». У конференції взяли участь багато науковців і виробників, які представляли наукові, навчальні й приватні підприємства України та навчально-наукові установи Російської Федерації, Республіки Білорусь та Республіки Польщі.



У той час у її проведенні взяли участь 13 ВНЗ, 10 науково-дослідницьких інститутів, які представляли різні Академії Наук України та Білорусії, 2 державні служби та 4 приватні підприємства. Серед науковців взяли участь 2 академіки, 3 член-кореспонденти і 26 докторів наук, а також 70 кандидатів наук, 27 аспірантів, 3 асистенти та 9 студентів. 

З вітальним словом до учасників науково-практичної конференції звернувся перший проректор Миколаївського НАУ, професор, академік Д.В.Бабенко. Конференція відбулася у два етапи: пленарне засідання і робота в 4-х секціях. На пленарному засіданні виступали академіки, професори і доктори наук з різних наукових установ. У ході конференції з цікавими доповідями виступили професор, академік АНВО М.І.Гиль (Миколаївський національний аграрний університет), доцент Р.Л.Сусол (Одеський державний аграрний університет), аспірант М.В.Левченко (ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет»), доцент С.П.Кот (Миколаївський національний аграрний університет), кандидат сільськогосподарських наук Г.А.Данильчук (Миколаївський національний аграрний університет). 

 На конференції слухачі та учасники обговорили питання біолого-технологічних аспектів виробництва та переробки продукції тваринництва, сучасні проблеми якості, безпеки виробництва та переробки продукції тваринництва, генетики, біотехнологічної селекції, відтворення тварин та ветеринарні, еколого-гігієнічні проблеми ведення сучасного тваринництва. Були розглянуті питання, що стосуються ідентифікації Listeria Monocytogenes методом ПЛР у реальному часі в продуктах тваринництва; неспецифічна резистентність організму телиць в період статевого дозрівання; перекісна резистентність еритроцитів крові спортивних коней в динаміці фізичних навантажень; вирощування рибопосадкового матеріалу за ресурсозберігаючою технологією; дослідження поліморфізму гену RYRI у популяціях свиней великої білої породи; різноманітні аспекти годівлі, зокрема використання наносрібла в годівлі перепелів.
Після пленарного засідання учасники заходу були запрошенні на каву-брейк, під час якої ближче познайомились і обговорили цікаві моменти заслуханих доповідей.
Учасники і студенти, що були присутні на конференції отримали багато цікавої та актуальної інформації, що неодмінно буде корисним у їх подальших наукових пошуках та навчальному процесі.

Наприкінці конференції декан факультету професор М.І. Гиль щиро подякував всім учасникам за їхню активну участь у цьому заході, та побажав творчих успіхів, нових зустрічей на базі Миколаївського національного аграрного університету.



























Факультет ТВППТСБ Миколаївського НАУ.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget