Курси французької мови в Миколаївському НАУ






З метою удосконалення мовної компетенції студентів та молодих викладачів і науковців Миколаївського НАУ Асоціацією «Обміни Бургунь – Шампань - Україна» (EBCU – Echanges Bourgogne Champague Ukraine), що входить до складу Федерації обмінів Франція - Україна, та Миколаївським національним аграрним університетом організовано та проводяться поглиблені курси французької мови. 


Цього року в університеті працює Марі-Оділь Верньє, викладач французької мови як іноземної, що має більше тридцяти років педагогічного стажу. Загалом Марі-Оділь дуже задоволена наявним рівнем знання мови студентами МНАУ, та їх старанністю. Крім освоєння основного експрес-курсу «Фестиваль», спеціально адаптованого для України, багато часу приділяється культурологічному і краєзнавчому аспекту, а також вивченню фахової термінології, що є вкрай необхідним для практикантів. 




Нагадаємо, що метою співпраці Федерації і Університету є організація стажування студентів МНАУ на сільськогосподарських підприємствах Франції. З даною організацією університет співпрацює вже більше п’яти років. 

Стажування має три етапи. На першому студенти проживають в сім’ї фермера, виконують різноманітну роботу на фермі. На другому етапі можлива практика вже магазинах чи ресторанах, в основному в цих самих фермерів, оскільки дуже багато сільськогосподарських підприємств так званого «повного циклу», коли фермер вирощує, переробляє та збуває свою продукцію. На третьому етапі студентів рекомендують до стажування вже на управлінських посадах – менеджери магазинів, готелів, в економічних департаментах мерій та ін.. Після проходження практики за кордоном молодий спеціаліст буде вести своє власне господарство уже відповідно новітніх методик, керуючись не лише найкращим вітчизняним досвідом, отриманим в альма-матер, а й останніми надбаннями світової аграрної та економічної науки. Крім того, поглиблене знання іноземних мов, отримане після стажування, також стане в нагоді (для розширення бізнесу за кордон, наприклад). В кінці стажування перед поверненням додому стажист повинен підготувати звіт стажування в трьох примірниках. Він має захистити його перед членами комісії, та отримати сертифікат участі. Також стажування зараховується як виробнича практика і є заліковим.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget