Факультет ТВППТСБ Миколаївського НАУ відвідав представник Асоціації виробників молока України

На запрошення кандидата с.-г. наук, доцента кафедри генетики, годівлі тварин та біотехнології Баркаря Є. В. до Миколаївського національного аграрного університету завітав відповідальний консультант ПП «Консультаційний центр Асоціації виробників молока України» Паламарчук Павло Петрович. Павло Петрович презентував студентам IV курсу факультету ТВППТСБ Асоціацію виробників молока України (АВМ) і, зокрема, компанію UNIFORM-Agri. «Асоціація виробників молока України» заснована в 2009 році і об´єднує 71 підприємство, які розміщені в 22 областях. Ціль АВМ – забезпечення максимальної прибутковості молочного бізнесу засновників АВМ. До структури АВМ входить консультаційний центр, який заснований в 2010 році. На сьогоднішній день до його складу входять 30 консультантів, 35 ферм на повному технологічному супроводі, 60 ферм на консультаційному супроводі та 3 бригади по розчистці ратиць. Всі господарства об´єднані однією програмою обліку та управління стадом – Юніформ Агрі.



UNIFORM-Agri – міжнародна компанія, яка займається програмним забезпеченням для молочного скотарства. Головний офіс компанії знаходиться в Голландії, по сусідству з найбільш високопродуктивними стадами молочної худоби в світі. UNIFORM-Agri пропонує комплексне комп´ютеризоване управлінське рішення для сучасних господарств у галузі молочного скотарства. Дана програма дозволяє перейти безпосередньо від управління і обліку до формування різних видів звітності. Простіше кажучи, UNIFORM-Agri – це потужна система управління з аналітичним інструментом та модулем планування технології МТФ. Програма проста і зрозуміла в користуванні, не вимагає особливих знань комп´ютера. На основі введених даних програма проведе ряд аналізів, які допоможуть оцінити наявну ситуацію на господарстві та покращити здоров´я, відтворення та продуктивність корів. Програма зберігає та аналізує всю необхідну для роботи інформацію, таку як: дані по відтворенню, молочна продуктивність, дані про плодючість, ветеринарія, корми, дані про племінних бугаях, нащадки і родовід, дані по продажу/купівлі, вага, зріст та бал вгодованості тварин.


Програма UNIFORM-Agri широко використовується в Україні, Голландії, Великобританії, Данії, Бельгії, Німеччині, Італії, Іспанії, Росії та інших державах.


До відома студентів була донесена цікава і корисна інформація. Крім того, Павло Петрович безкоштовно встановив дану програму в лабораторії інформаційних технологій факультету ТВППТСБ для того, щоб студенти мали змогу особисто ознайомитися з програмою та отримати такі необхідні та корисні навички роботи з нею.


Також представник Асоціації виробників молока України виступив з доповіддю на методичному семінарі викладачів факультету ТВППТСБ, де приділив особливу увагу таким питанням, як: історія створення, основна мета, функції, задачі та діяльність Асоціації виробників молока України; підбір молодих кадрів на роботу на молочно-товарних фермах (практика, стажування, працевлаштування); практичне навчання роботі в Юніформ-Агрі та її інсталяція; обговорення інших автоматизованих управлінських програм; можливість співпраці по напрямку публікацій статей у друкованих виданнях АВМ та сумісного написання статей із викладачами МНАУ; співпраця по напрямку участі консультантів АВМ у конференціях, семінарах, ярмарках вакансій Миколаївського НАУ.


Результатом зустрічі стало підписання договору між Консультаційним центром Асоціації виробників молока України та Миколаївським НАУ про безоплатне користування програмним забезпеченням UNIFORM-Agri з метою навчання студентів та аспірантів.


Голова методкомісії факультету ТВППТСБ,
Студенти 4 курсу факультету ТВППТСБ:
Черновол В.,
Семенова А.,
Смирнова А.

На запрошення кандидата с.-г. наук, доцента кафедри ГГТБ Є.В.Баркаря до МНАУ завітав відповідальний консультант ПП «Консультаційний центр Асоціації виробників молока України» П.П.Паламарчук.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget