ІІІ Науково-практична міжнародна конференція «Чинники зростання і конкурентоспроможність АПК сектору Польщі та України на фоні світових тенденцій»

23 вересня на базі Миколаївського національного аграрного університету відбулось друге пленарне засідання ІІІ Науково-практичної міжнародної конференції «Чинники зростання і конкурентоспроможність АПК сектору Польщі та України на фоні світових тенденцій». Робочими мовами конференції були англійська, польська, українська та російські мови. Організаторами заходу виступили Національний університет харчових технологій, Київ, Інститут економіки сільського господарства і АПК, Варшава, Миколаївський національний аграрний університет та Центр соціологічних досліджень. 


Відкрили конференцію поважна президія, очолювана директором польського інституту доктором Анжеєм Ковальські і проректором з наукової роботи МНАУ доктором Новіковим О.Є.. Також головували доктор Йозеф Зегар, завідувач кафедри загальної економіки Інституту економіки сільського господарства і АПК, Варшава, доктор І.І. Червен, завідувач кафедри управління виробництвом та інноваційною діяльністю підприємств МНАУ, доктор О.М. Вишневська, декан обліково-фінансового факультету МНАУ, та доктор Н.В. Потриваєва, начальник наукового відділу МНАУ. 


На конференції було презентовано 11 доповідей, серед яких і чотири доповіді високоповажних гостей з Інституту економіки сільського господарства і АПК. Доповіді були дуже інформативними та цікавими, насиченими статистичними даними і аналітичним матеріалом. 
Наприклад, пані доктор Божена Носецька дала вичерпну характеристику сучасному станові плодово-овочевого виробництва в Польщі в порівнянні з минулими роками, до вступу в Євросоюз, і після. Також були вказані проблеми, з якими зіткнулась Польща в період становлення ринкової економіки, та шляхи їх вирішення.

Серед інших доповідей можна виділити також виступи доктора Щепаняк І. (Оцінка конкурентоспроможності Польщі в торгівлі сільськогосподарською продукцією на ринку Євросоюзу), доктора Шебаніної О.В. та аспіранта МНАУ Єгорової М. (Перспективи інвестування в екологічно чисту виробництво як фактор конкурентоспроможності сільськогосподарської продукції), а також виступи Єви Росяк, Роберта Мрочека, О. Вишневької, О. Котікової і О Калюжної.


Одним з результатів зустрічі також стало підписання Меморандуму про співробітництво з Інститутом економіки сільського господарства і АПК та досягнення попередньої домовленості про підписання подібної угоди з університетом Вармії і Мазура в Ольштині.


Презентації з конференції (публікуються за згодою авторів)





Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget