Участь НПП кафедри ГГТБ у науковому семінарі «Організація системи селекції сільськогосподарських тварин у Сполучених Штатах Америки»

1 серпня 2013 р. науковці Миколаївського національного аграрного університету факультету ТВППТСБ кафедри генетики, годівлі тварин та біотехнології – проф. Гиль М.І., доц. Галушко І.А., доц. Сметана О.Ю., асис. Каратєєва О.І., асп. Крамаренко О.С. взяли участь у науковому семінарі «Організація системи селекції сільськогосподарських тварин у Сполучених Штатах Америки», який відбувся в Інституті розведення і генетики тварин НААН України. У роботі цього заходу взяли участь вчені, аспіранти та спеціалісти вищевказаного Інституту, а також Національного університету біоресурсів і природокористування України та Сумського національного аграрного університету.

З доповіддю «Генетичне покращення молочної худоби у Сполучених Штатах Америки» виступив директор ІРГТ НААН України, професор, член-кореспондент НААН Рубан С.Ю., який щойно повернувся з ділової поїздки групи вітчизняних вчених НААН, фахівців Міністерства аграрної політики та продовольства України, бізнесменів по наукових установах, комерційних підприємствах, державних закладах сільськогосподарського, тваринницького змісту діяльності США. Були розглянуті надзвичайно актуальні на сьогодні питання в галузі скотарства: складові формування молочної індустрії США; програми з генетичного вдосконалення молочної худоби; менеджмент в селекції джерсейської та голштинської порід  великої рогатої худоби; організації, що ведуть облік молочної продуктивності; селекційні індекси при незалежних рівнях вибракування; використання сексованої сперми; особливості та переваги геномної селекції тощо. Інформація була добра ілюстрована презентаційним матеріалом та розрахунками, схемами, прикладами практичного змісту. На семінарі присутні отримали інформацію, яка «...вже давно необхідна...», як наголосив Сергій Юрійович Рубан для вдосконалення системи селекції сільськогосподарських тварин в Україні.

Також, делегати нашого університету відвідали «Банк генетичних ресурсів тварин», в якому міститься генетичний біоптат зникаючих та сучасних порід великої рогатої худоби, свиней, овець та ін., окремі лабораторії. Під час відвідування було намічено спектр співпраці, розвитку наукових досліджень в галузях генетики, селекції тварин й біотехнології між нашою кафедрою та Інститутом розведення і генетики тварин НААН України; відбулась ділова розмова з провідними фахівцями закладу, обмін досвідом.

доц. Галушко І.А., асп. Крамаренко О.С. і асис. Каратєєва О.І.
в кріобанку ІРГТ НААН України

асп. Крамаренко О.С., асис. Каратєєва О.І. і доц. Сметана О.Ю.
біля портретної галереї директорів ІРГТ НААН України

проф. Гиль М.І. з учнями: асп. Крамаренко О.С., доц. Сметана О.Ю., асис. Каратєєва О.І., доц. Галушко І.А.
біля Інституту розведення і генетики тварин НААН України

Науковці МНАУ факультету ТВППТСБ кафедри ГГТБ взяли участь у науковому семінарі «Організація системи селекції сільськогосподарських тварин у Сполучених Штатах Америки».

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget