Студенти факультету ТВППТСБ проходили виробничу практику на базі філії кафедри ДП «ПР Степове»

Під гаслом «Вміємо добре працювати, вміємо і добре відпочивати» пройшла практика студентів Миколаївського НАУ факультету ТВППТСБ на чолі з керівником, асистентом кафедри генетики, годівлі тварин та біотехнологіїКаратєєвою О.І. В період з 15 липня по 20 липня 2013 року студенти ІІ курсу груп Т 2/1 та Т 2/2 проходили виробничу практику з дисципліни «Розведення тварин» на базі філії кафедри ДП «ПР «Степове» Миколаївської області.

На даний час ДП «ПР «Степове» – це єдине господарство в області яке має статус державного. ДП «ПР «Степове» на чолі з його керівником Героєм соціалістичної праці В.Г. Погорєловим спеціалізується на реалізації племінного молодняку червоної степової породи великої рогатої худоби та виробництвом товарного молока. Загальна кількість поголів´я становить 1200 голів із них 350 дійних корів. Крім того господарство надає всіляку допомогу молодим науковцям – є базою для кандидатських дисертацій.

Під час практики студенти мали можливість приймати участь у всіх технологічних процесах: а саме студентами нашого університету було здійснено біркування 200 голів ремонтного молодняку. Вони власноруч приймали участь у штучному заплідненні корів та їх ректальному дослідженні, мали можливість працювати на посадах дояра та механізатора.

Наші студенти допомогли господарству у підготовці виробничих приміщень до зимового періоду – провели фарбувальні роботи у трьох зимових корпусах для утримання молочного стада.

Господарство забезпечило студентів належними умовами проживання на базі піонерського табору з цілодобовою гарячою водою та душем, трьохразовим повноцінним харчуванням в їдальні господарства. В.Г. Погорєлов потурбувався і про дозвілля дітей – було організовано похід до кінотеатру в місцевий палац культури, а після роботи студенти мали можливість купатися в плавбасейні який розміщений на території табору.

Тож, саме гасло «Вміємо добре працювати, вміємо і добре відпочивати» повністю відповідає своєму змісту.

Керівництво господарства в особі директора студентам ІІ курсу І та ІІ груп за сумлінну працю, старанність, допомогу та дисциплінованість і вихованість висловило «Подяку» у вигляді грамоти.

До того ж, студенти старших курсів технологічного факультету, проходячи технологічно-виробничу практику котрий вже рік під опікою фахівців господарства закріплють професійні навички, готуючи свої дипломні роботи та більше того – директор господарства В.Г. Погорєлов таким студентам ще і призначає заробітну плату.

В свою чергу хочеться висловити щиру подяку керівництву та всім працівникам підприємства і особливо директору В.Г. Погорєлову та головному зоотехніку-селекціонеру І.В. Варзарю за надану можливість проходження практики у виробничих умовах, за гостинність, доброзичливість та турботу.

Асистент кафедри генетики,
годівлі тварин та біотехнології Каратєєва О.І.

Фотозвіт

Фіксація тварин під час біркування
Фіксація тварин під час біркування

Підготовка та реестрація індивідуальних бірок
Підготовка та реестрація індивідуальних бірок

Біркування ремонтного молодняку
Біркування ремонтного молодняку

Ректальне дослідження корів на вагтність
Ректальне дослідження корів на вагтність

Дозвілля студентів у плавбасейні
Дозвілля студентів у плавбасейні

Поряд зі студентами та керівником практики на передньому плані – директор господарства Герой соціалістичної праці В.Г. Погорєлов, справа – головний зоотехнік-селекціонер І.А. Варзарь
Поряд зі студентами та керівником практики на передньому плані – директор господарства Герой соціалістичної праці В.Г. Погорєлов, справа – головний зоотехнік-селекціонер І.А. Варзарь

Подяка господарства студентам за сумлінну працю
Подяка господарства студентам за сумлінну працю

В період з 15 липня по 20 липня 2013 року студенти ІІ курсу груп Т 2/1 та Т 2/2 факультету ТВППТСБ проходили виробничу практику з дисципліни «Розведення тварин» на базі філії кафедри генетики, годівлі тварин та біотехнології ДП «ПР «Степове» Миколаївської області.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget