«Безпечність виробництва тваринницької сировини та харчових продуктів: проблеми і перспективи»: факультет ТВППТСБ провів науково-практичний семінар.

28 березня 2013 року на базі факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології Миколаївського НАУ був проведений науково-практичний семінар «Безпечність виробництва тваринницької сировини та харчових продуктів: проблеми і перспективи».

Мета семінару: впровадження заходів щодо безпечного виробництва продуктів харчування для споживачів.

В семінарі взяли участь: керівники і спеціалісти господарств обласного і районних управлінь, фахівці з стандартизації, ветеринарної медицини, підприємств з переробки сільськогосподарської продукції, інституту свинарства і АПВ НААНУ (м. Полтава), викладачі і студенти Миколаївського державного коледжу економіки та харчових технологій, Миколаївського національного університету ім. В.О.Сухомлинського, викладачі, аспіранти і студенти Миколаївського національного аграрного університету. Загальна кількість учасників семінару склала 112 чоловік, серед яких 5 докторів наук та 10 кандидатів наук.


З вітальним словом до учасників науково-практичного семінару звернувся декан факультету ТВППТСБ Миколаївського НАУ, доктор с.-г. наук, професор М.І.Гиль.


 У ході семінару з цікавими доповідями виступили:
Рєка Валентина Станіславівна – «Заходи щодо забезпечення безпечності виробництва тваринницької продукції в Миколаївській області»(головний спеціаліст відділу організації виробництва, маркетингу продукції тваринництва з племінною інспекцією Головного управління агропромислового розвитку Миколаївської обласної державної адміністрації);


Дергач Інна Едмундівна – «Контроль за безпечністю сировини тваринного походження державною службою ветеринарної медицини Миколаївської області» (заступник начальника Головного управління ветеринарної медицини в Миколаївській області).


Казимир Олена Миколаївна – «Законодавчі вимоги щодо впровадження НАССР на підприємствах харчової промисловості» (інженер І категорії із стандартизації відділу системи управління ДП Миколаївський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації);


Фоміна Світлана Володимирівна – «Сертифікація харчової продукції» (начальник відділу сертифікації харчової продукції ДП Миколаївський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації);


 Сергєєва Тетяна Іллівна – «Вимоги стандартів щодо безпечності харчових продуктів» (провідний інженер відділу стандартизації та науково-виробничої роботи ДП Миколаївський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації);


 Подобєд Леонід Ілларіонович – «Проблеми мікотоксикозів у птахівництві» (завідувач лабораторією проектування сільськогосподарських об’єктів інституту свинарства і АПВ НААНУ, доктор сільськогосподарських наук, професор);


Дровняк Олена Володимирівна – «Безпечність виробництва молока в умовах СТОВ «Промінь» Арбузинського району Миколаївської області» (аспірант факультету ТВППТСБ Миколаївського НАУ).


Доповіді, що були представлені на семінарі, викликали жвавий інтерес у всіх присутніх. Змістовною була дискусія з проблемних питань безпечності та якості тваринницької продукції на теренах України.

В кінці семінару завідувач кафедри птахівництва, якості та безпечності продукції, професор Л.С.Патрєва щиро подякувала всім учасникам за активну участь у цьому заході та побажала творчих успіхів.

Доцент кафедри птахівництва,
якості та безпечності продукції МНАУ
О.А.Коваль.

Науково-практичний семінар «Безпечність виробництва тваринницької сировини та харчових продуктів: проблеми і перспективи» проведений на базі факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології МНАУ.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget