Вітаємо ректора університету з присвоєнням звання «Людина року 2012»!

«Майбутнє має починатися тепер». Цими словами видатного німецького науковця Георга Кристофа Ліхтенберга керується у своїй життєдіяльності ректор одного з провідних вищих навчальний закладів України, Миколаївського національного аграрного університету, В´ячеслав Сергійович Шебанін.

Сьогодні Миколаївський національний аграрний університет – це один з наймолодших національних університетів України, що має потужну матеріально-технічну базу, є центром інноваційного проектування, джерелом кадрового потенціалу як для Південного регіону, так і для всієї країни. А найголовніше – це діяльність усіх студентів, науково-педагогічних працівників і співробітників університету, яких об´єднує спільна мета, ідеї, прагнення.

І в цьому велика заслуга мудрого, уважного, наполегливого, вимогливого, людяного, відповідального у своєму ставленні до оточуючих керівника В´ячеслава Сергійовича Шебаніна, що застосовує свій багатий науково-педагогічний та керівний досвід для розбудови alma-mater молодих аграріїв України.

Майже кожна сторінка книги його життя пов´язана з Миколаївським національним аграрним університетом. Упродовж 40 років В´ячеслав Сергійович невтомно працює на освітянській і науковій ниві Миколаївщини.

Він пройшов шлях від асистента кафедри вищої математики та механіки, потім – старшого викладача, доцента кафедри загальнонаукових дисциплін, декана факультету механізації сільського господарства та агрономії, завідувача кафедри вищої математики та фізики, проректора з наукової роботи Миколаївського сільськогосподарського інституту, директора науково-дослідного інституту нових агропромислових об´єктів і навчально-інформаційних технологій Миколаївської державної аграрної академії. З 2001 року – ректор Миколаївської державної аграрної академії, яка сьогодні має найвищий статус – статус «національного» університету.

В´ячеслав Шебанін є не лише мудрим керівником, а й провідним науковцем України. Ним започатковано наукову школу, яка працює у напрямі розроблення нових методів розрахунку стержневих систем металевих конструкцій з урахуванням фізичної та геометричної нелінійності в галузі обмежених пластичних деформацій. Керівник школи та основні напрями її роботи зареєстровані у Кембріджському університеті, у Міжнародному довіднику вчених.

І за яку б справу не брався В´ячеслав Сергійович, завжди вона буде виконана успішно. Свідченням цього є комплексна діяльність університету, з одного боку спрямована на створення сприятливих умов для навчання й виховання, з іншого – на розвиток всебічно гармонійно розвиненої особистості.

Лише за останні 4 роки матеріально-технічна база університету розширилася, зокрема було введено в експлуатацію новий навчальний корпус загальною площею 5207,2 м2; відкрито Технолого-економічний коледж Миколаївського національного аграрного університету; відкрито навчально-науковий полігон енергетичного обладнання на базі факультету механізації сільського господарства.

Процес навчання в Миколаївському національного аграрному університеті органічно поєднаний із процесом виховання молоді, адже навчання повинно мати не лише освітню орієнтацію, але й обов´язково виховну спрямованість.

Активна співпраця студентів і науково-педагогічного колективу є підґрунтям виховання всебічно розвиненої талановитої студентської молоді. Одним із основних напрямів виховної роботи є благодійна діяльність студентів, допомога соціально незахищеним категоріям суспільства. І найважливішим є те, що молодь хвилюють соціальні проблеми й вони займаються їх вирішенням за покликом свого серця.

Саме такий спільний підхід до організації діяльності університету відбувається завдяки далекоглядному керівникові В´ячеславу Сергійовичу Шебаніну.

За вагомий особистий внесок у розвиток національної освіти, впровадження сучасних методів навчання і виховання молоді, Шебаніну В.С. присвоєно звання Заслуженого діяча науки і техніки України, нагороджено орденом «За заслуги» ІІ та ІІІ ступенів за значний особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток України, вагомі досягнення у професійній діяльності, багаторічну сумлінну працю; трудовою відзнакою Міністерства аграрної політики України «Знак пошани»; нагрудним знаком «Відмінник агарної освіти та науки ІІІ ступеня»; почесною грамотою Верховної Ради України «За особливі заслуги перед українським народом»; почесною відзнакою «За заслуги перед містом Миколаєвом»; Городянин року-2006 у номінації «Наука і вища освіта»; «Людина року Миколаївщини 2008» у номінації «Освіта та наука». І сьогодні наше місто справедливо визнало цю талановиту особистість із невичерпною енергією «Людиною року 2012».

Вітаємо ректора університету з присвоєнням звання «Людина року 2012»! Вітаємо ректора університету з присвоєнням звання «Людина року 2012»! Вітаємо ректора університету з присвоєнням звання «Людина року 2012»! Вітаємо ректора університету з присвоєнням звання «Людина року 2012»!


Численні досягнення ректора університету є найкращим взірцем для наслідування молодим поколінням.

Досягнення і здобутки університету є очевидними і це спрямовує професорсько-викладацький і студентський колективи зажди рухатися вперед до нових перемог під мудрим керівництвом В´ячеслава Сергійовича Шебаніна!

Колектив університету

Численні досягнення ректора університету є найкращим взірцем для наслідування молодим поколінням.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget