Студенти МНАУ разом із учнями Першої української гімназії ім.М.Аркаса досліджували історію видатної династії

Миколаївський національний аграрний університет приділяє велику увагу не тільки профільній підготовці студентів, а і підвищенню рівня їх культури. Так, до 160 річниці з дня народження М.М.Аркаса професорсько-викладацький склад кафедри українознавства провів тематичний захід – «М.М. Аркас: ім’я в історії України».


Особливо цікавим було те, що проявили інтерес до теми життя та діяльності видатної постаті нашого міста і студенти, і учні Першої української гімназії імені М.Аркаса, адже хто ж, яке не ці молоді знавці краєзнавства, знає про цього діяча.

Учасники заходу представили змістовні доповіді з безліччю фактів про історію роду Аркасів, життя і творчість одного з його представників Миколи Аркаса. Про цю відому династію можна говорити безкінечно, тому захопившись історією, всі не помічали плин часу.

Окрім молоді на заході виступили і справжні професіонали. Великий інтерес викликала розповідь про сузір’я Аркасів доцента кафедри українознавства, кандидата історичних наук Тетяни Березовської.


Учнів, окрім тематичного заходу, чекала ще й екскурсія університетом, після якої вони висловили своє захоплення вищим навчальним закладом та рівнем його матеріально-технічного забезпечення.


Нагадаємо, що наприкінці листопада поціновувачі української мови та культури, студенти МНАУ та його коледжів взяли участь у першому етапі ІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка.

У цьогорічному конкурсі взяло участь близько 30 Молоді було запропоновано виконати завдання практичного характеру, творча частина передбачала написання твору. Перше місце серед студентів університету посіла Анастасія Курганова, серед коледжів – Інна Михайлова.


До 160 річниці з дня народження М.М.Аркаса професорсько-викладацький склад кафедри українознавства провів тематичний захід – «М.М.Аркас: ім’я в історії України».

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget