Колектив МНАУ поспілкувався з видатним діячем у галузі ракетотехніки Володимиром Кукушкіним

Не кожного дня зустрічаєш людину, ім’я якої колись було державною таємницею, який працював разом із основоположником практичної космонавтики Сергієм Корольовим і який сам є легендою. Студентській молоді і професорського-викладацькому складу Миколаївського НАУ пощастило поспілкуватися з Володимиром Кукушкіним, доктором технічних наук, професором, головним конструктором твердоплавних двигунів ракет розробки КБ «Південне» та багатьма іншими видатними особистостями у галузі ракетотехніки.

Глядачів чекала цікава розповідь про історію та перспективи ракетобудування, бойовий залізничний ракетний комплекс, історію розбудови морських ракет. Студенти і викладачі почули факти з перших вуст, про які можна навіть не дізнатися з книг чи Інтернету. Розповідь-лекція супроводжувалася фільмом про становлення ракетних військ.

Найбільше зацікавлення викликала історія про трагедію на космодромі «Байконур» (вона сталася під час підготовки до запуску першої бойової міжконтинентальної ракети Р-16). Володимиру Івановичу пощастило вижити у цій катастрофі. Глядацька зала із захопленням слухала розповідь.

Наприкінці зустрічі Володимир Кукушкін подарував МНАУ книги «На крыльях мечты. Записки главного конструктора», «Воздушно-космический самолет. Время поиска и свершений».



Не кожного дня зустрічаєш людину, ім’я якої колись було державною таємницею, який працював разом із основоположником практичної космонавтики Сергієм Корольовим і який сам є легендою.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget