Учасники науково-практичного семінару «Використання продуктів бджільництва в медицині» обговорили вплив продуктів бджільництва на профілактику та лікування хвороб людини

9 листопада на факультеті технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології Миколаївського національного аграрного університету відбувся науково-практичний семінар «Використання продуктів бджільництва в медицині». В семінарі взяло участь багато лікарів, науковців й виробників, які представляли наукові, навчальні, приватні та бізнесові структури України. На семінар було подано вісім доповідей, а у самому науковому заході взяло участь три вищих навчальних закладів, два науково-дослідних інститути та три державні служби.

Серед наукової еліти були присутні 6 докторів наук, а також 15 кандидатів наук, 3 аспіранти, 5 лікарів, 40 студентів та 60 пасічників з м. Миколаєва та області, а також АР Крим.

З вітальним словом до учасників науково-практичного семінару звернувся ректор Миколаївського НАУ В’ячеслав Шебанін.

У ході семінару з цікавими доповідями виступили:

Поліщук Віктор Петрович – «Умови збереження біологічної активності продуктів бджільництва в технології їх виробництва» (професор кафедри бджільництва імені В. А. Нестерводського Національного університету біоресурсів і природокористування України, доктор сільськогосподарських наук).
Поліщук Віктор Петрович 
Гречка Ганна Миколаївна – «Гомогенат трутневих личинок – чудовий парафармацевтик» (кандидат сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник Національного наукового центру «Інститут бджільництва ім. П.І. Прокоповича НААН України»).

Сенишин Дмитро Мар’янович – «Апітерапія. Продукти бджільництва – шлях до здоров’я та довголіття» (невропатолог, лікар народної медицини Бальнеологічного курорту «Східниця», Заслужений апітерапевт України).

Солоденко Юрій Миколайович – «Вуликотерапія – сучасний метод оздоровлення людини» (доцент Одеського національного медичного університету, терапевт вищої категорії, лікар-апітерапевт, віце-президент Асоціації апітерапевтів та Заслужений апітерапевт України).

Барабаш Василь Степанович – «Медові напої як оздоровчий продукт в раціоні людини» (голова громадської організації «Гільдія медоварів України виробників медових напоїв і оздоровчої бджолопродукції»).

Пащенко Олексій Олексійович – «Воскова міль в кабінеті лікаря і на пасіці» (лікар-апітерапевт вищої кваліфікаційної категорії; завідувач відділу апітерапії Національного наукового центру «Інститут бджільництва ім. П. І. Прокоповича НААН України»).
Пащенко Олексій Олексійович
Окрім вищевказаних, також, виступили головний спеціаліст Головного управління агропромислового розвитку Миколаївської облдержадміністрації – В.С. Рєка та голова Миколаївського міського товариства бджолярів – В.П. Семенов.

Під час перерви цінними порадами з використання продукції бджільництва для оздоровлення організму з учасниками семінару ділився Заслужений апітерапевт України Сенишин Дмитро Мар’янович.

Також усім бажаючим було надано можливість придбати цікаву літературу з тематики семінару та зразки лікувальних препаратів з воскової молі.

Слухачі та учасники семінару обговорили питання умов збереження біологічної активності продуктів бджільництва в технології їх виробництва, застосування гомогенату трутневих личинок та личинок воскової молі в бджільництві та медицині; використання бджолиної отрути як одного з шляхів до оздоровлення людини, шляхи впровадження вуликотерапії в сучасних умовах. Цінним матеріалом став й виступ щодо характеристики медових напоїв як оздоровчого продукту.

Разом з науковими працівниками, бджолярами-практиками та медичними працівниками було вирішено розробити заходи з організації впровадження продуктів бджільництва в медицині в умовах Миколаївської області.

Учасники і студенти, які були присутні на семінарі, одержали безліч інформації та дізнались багато цікавого, що неодмінно буде корисним в їх подальших наукових пошуках та навчальному процесі.

В кінці семінару завідувач кафедри професор Т.В. Підпала щиро подякувала всім учасникам за їхню активну участь у цьому заході та побажала наступних зустрічей на базі національного аграрного університету м. Миколаєва, творчих успіхів.

Ас. кафедри ТПССПТ С.І. Таран 

Василь Барабаш

Ганна Гречка

Юрій Солоденко

Купівля літератури

Обговорення у колі пасічників

На семінар було подано вісім доповідей, а у самому науковому заході взяло участь три вищих навчальних закладів, два науково-дослідних інститути та три державні служби. Серед наукової еліти були присутні 6 докторів наук, а також 15 кандидатів наук, 3 аспіранти, 5 лікарів, 40 студентів та 60 пасічників з м. Миколаєва та області, а також АР Крим.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget