В Миколаївському ДАУ ліцензовано нові спеціальності і акредитовано його за найвищим IV рівнем акредитації

МДАУ - лідер аграрної освіти Півдня України.

Аграрна освіта має свої добрі багаторічні традиції з підготовки висококваліфікованих фахівців. Із трьох аграрних вишів Півдня України Одеського державного аграрного університету (ОДАУ), Херсонського державного аграрного університету (ХДАУ) Миколаївський державний аграрний університет (МДАУ) на сьогодні є наймолодшим. Проте, утримує позиції лідера, що вже не один рік поспіль підтверджується стабільним другим місцем у рейтингу ВНЗ Міністерства аграрної політики та продовольства України.
Щороку у Миколаївському ДАУ удосконалюється та оновлюється наукова база. Так, сьогодні в університеті функціонують спеціалізовані вчені ради із захисту докторських (3 спеціальності) та кандидатських (5 спеціальностей) дисертацій. Діє аспірантура та докторантура за 14 спеціальностями.
Переважна більшість науковців, що захистилися у спеціалізованих радах, залишаються працювати у МДАУ. Такий потужний професорсько-викладацький склад дозволив збільшити кількість галузей знань (8) та напрямів/спеціальностей (10/25), за якими здійснюється підготовка висококваліфікованих фахівців за усіма освітньо-кваліфікаційними рівнями; для порівняння: ОДАУ – 6 галузей, 8/15 напрямів/спеціальностей; ХДАУ – 7 галузей, 10/17 напрямів/спеціальностей.
До того ж у 2012 році було ліцензовано нову галузь – «Специфічні категорії»; нові напрями підготовки бакалаврів – «Фінанси і кредит»; «Біотехнологія»; «Транспортні технології (автомобільний транспорт)»; спеціальності – «Якість, стандартизації та сертифікація» – спеціаліст та магістр; «Менеджмент природоохоронної діяльності» – магістр; «Менеджмент інноваційної діяльності»; «Розведення та селекція тварин» – магістр; «Птахівництво» – магістр; «Промислове звірівництво» – магістр; «Конярство і кіннозаводство» – магістр; «Якість, стандартизація та сертифікація» – магістр. Крім того, університет має ліцензію з підготовки іноземних громадян за акредитованими напрямами (спеціальностями), а МДАУ знову акредитовано за найвищим IV рівнем акредитації.
В останнє десятиліття Миколаївський державний аграрний університет перетворився на монолітний центр підготовки конкурентоспроможних фахівців аграрного сектора та здобув статус лідера аграрної освіти Півдня України.

В останнє десятиліття МДАУ перетворився на монолітний центр підготовки конкурентоспроможних фахівців аграрного сектора та здобув статус лідера аграрної освіти Півдня України.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget