Нарада з питань працевлашутвання випускників

На базі Миколаївського державного аграрного університету відбулася нарада з питань працевлаштування за участю представників Миколаївської ОДА, ректорів ВНЗ і роботодавців.

Наталія Іванцова, заступник голови Миколаївської ОДА з соціальних і гуманітарних питань, наголосила на початку засідання, що випускники здобувають професії, за якими роботодавці не можуть надати їм робочі місця. Потрібно спільними зусиллями влади, ВНЗ та роботодавців вирішувати питання підготовки конкурентоспроможних фахівців.

Після детального висвітлення соціально-економічного стану області і ситуації на ринку праці роботодавцям було запропоновано поділитися досвідом співпраці з ВНЗ та, виходячи з потреб у фахівцях конкретних установ, винести пропозиції з підготовки студентів за окремими спеціальностями. Було неодноразово наголошено, що потрібно розширювати робочі професії. Є вакантні посади, але молоді фахівці не виявляють бажання працювати робітниками. Доводиться запрошувати людей з інших областей.

Юрій Антощенко, генеральний директор «Миколаївобленерго», запропонував включати роботодавців до складу екзаменаційних комісій у ВНЗ, щоб вони мали можливість одразу відбирати студентів для роботи. Юрій Михайлович зауважив, що «Миколаївобленерго» готове надавати обладнання для підготовки фахівців-практиків у вишах.

Досвідом співпраці з Миколаївським ДАУ та іншими ВНЗ Миколаєва поділилися представники «Приватбанку», «Нібулону», «РУСАЛу», «Агрофьжн». Студенти проходять на цих підприємствах практику, під час якої роботодавці вже можуть відібрати потенційних фахівців. За словами заступника генерального директора з персоналу ТОВ СП «Нібулон», роботодавців, в першу чергу, цікавлять молоді люди з бажанням працювати.

Ректори винесли пропозиції щодо вдосконалення системи взаємодії ВНЗ та роботодавців, зокрема, забезпечення молодих фахівців «підйомними» коштами у разі працевлаштування у сільській місцевості, розширення кваліфікації фахівців. В’ячеслав Шебанін, ректор МДАУ, запропонував роботодавцям брати участь у формуванні варіативної частини навчальних планів та програм. Таким чином буде створено умови для озброєння студентів знаннями, які безпосередньо знадобляться їм у практичній діяльності.

Учасникам засідання було запропоновано рекомендації щодо якісної підготовки фахівців і працевлаштування випускників з урахуванням перспектив соціально-економічного розвитку області, а саме: вдосконалення системи інформування молоді про професії, які користуються попитом на регіональному ринку праці, його перспективи розвитку; направлення представників підприємств на засідання кафедр та вчених рад ВНЗ, з метою допомоги у розгляді та затвердженні робочих програм і планів підготовки фахівців, питань підвищення практичної підготовки студентів.

Нарада на базі МДАУ з питань працевлаштування випусників за участю представників Миколаївської ОДА, ректорів ВНЗ, роботодавців.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget