Семінар з арт-терапії на факультеті ТВППТСБ

Факультет ТВППТСБ тісно співпрацює з Миколаївським обласним молодіжним центром. Одним із напрямів роботи молодіжного центру є арт-терапія, яка сприяє гармонійному розвитку людини через мистецтво, зокрема живопис, малюнок, графіку. Арт-терапія займається питаннями "лікування душі", а точніше допомагає вирішити питання, що турбують сучасне суспільство: взаємовідносин у сім’ї, у колективі, спілкування молоді з ровесниками, стосунки з коханими людьми і друзями, питання самотності, самореалізації, світосприйняття тощо.

На базі факультету ТВППТСБ доцентом кафедри ТПССПТ Стріхою Л.О. було організовано відкрита кураторська година зі студентами груп Т 1/1 т Т 5/5 у формі семінару з арт-терапії. До участі у кураторській годині були також залучені усі бажаючі викладачі. Семінар проводила психолог молодіжного центру – Фомічова Тетяна Іванівна, яка забезпечила учасників усім необхідним: фарбами, палітрами, пано. На початку студенти, прослухавши невеличку вступну лекцію, відображали на папері за допомогою кольору і відтінків емоції в абстрактному вигляді. Потім студентам було запропоновано перетворити абстракцію в конкретний елемент природи. Головним завданням терапії було перетворити абстракцію в малюнок, який подобається автору і викликає в нього приємні емоції, за умови, що малюнок повинен бути реалістичним, а не мультиплікаційним. Усі учасники були зацікавлені в результатах роботи та отримували велике задоволення від самого процесу.

В результаті плідної творчої роботи було створено чудові малюнки, а найголовніше те, що терапія допомогла усім учасникам покращити свій настрій. Творчість, яка поглинула усіх учасників, допомогла багатьом гармонізувати емоційний стан, покращити самопочуття та налагодити дружню атмосферу у колективі. В сучасних напружених умовах життя такі тренінги допомагають розкритися, налагодити відносини з оточуючими, заспокоїтися, відновити духовну рівновагу, а також студентам підвищити свою культуру та духовність.

Учасники заходу залишилися задоволеними. Дуже зацікавилися подібними тренінгами й інші студенти та викладачі факультету, які планують й надалі співпрацювати з Молодіжним центром та влаштовувати подібні заходи! Висловлюємо велику подяку тренеру-психологу  Миколаївського обласного молодіжного центру Фомічовій Т.В. за співпрацю!

Доцент кафедри ТПССПТ Стріха Л.О.
Студентка групи Т 4/1 Плаксін О.
Студентка групи Т 5/5 Рукавиця А.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget