Спортивні новини Євро-2012

Кубок Євро-2012
Чемпіонат Європи з футболу (англ. UEFA European Championship) – спортивне змагання національних збірних, що проводиться під керівництвом УЄФА.

Змагання проводиться кожні 4 роки, починаючи з 1960 року, і проходить між чемпіонатами світу. Спочатку турнір називався Кубок європейських націй, а в 1968 році назву змінили на чемпіонат Європи з футболу.

Фінальні турніри чемпіонатів Європи проводяться раз на 4 роки, проте разом з відбірним турніром він продовжується 2 років. У відбіркових змаганнях чемпіонату Європи 2008 року брало участь 50 команд. У фінальному турнірі, який проходить раз на 4 роки протягом місяця в заздалегідь вибраній країні господині чемпіонату, беруть участь 16 команд: 15 команд, що отримали таке право за підсумками відбірного турніру, і збірна країни господині (у 2000 і 2008 роках господарями чемпіонату були 2 країни).

Останній на сьогоднішній момент чемпіонат відбувся з 7 по 29 червня 2008 року в Австрії і Швейцарії.

Чемпіонат Європи з футболу 2012 року (офіційна назва – UEFA EURO 2012™ Poland-Ukraine; зазвичай називають "Євро-2012") стане 14-м чемпіонатом Європи, футбольним турніром серед європейських країн. Турнір проводитиметься спільно Україною і Польщею, почнеться 8 червня 2012 року і завершиться 1 липня 2012 року. Це буде третій турнір в історії європейської національної футбольної першості, господарями якого є дві країни. Першим став чемпіонат Європи 2000 року, проведений в Бельгії і Нідерландах, другим – чемпіонат Європи 2008 року, проведений в Австрії і Швейцарії.

Церемонію жеребкування фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року було проведено в Києві, в Національному палаці культури і мистецтв України 2 грудня 2011 року. У жеребкуванні взяли участь президент UEFA Мішель Платіні, президент FIFA Зепп Блаттер і легендарні футболісти: Зінедін Зідан, Луіс Суарес, Мазко Ван Бастен і Пітер Шмейхель.

Календар матчів Євро-2012

Цей чемпіонат стане останнім, у фінальному раунді якого візьмуть участь 16 команд. Починаючи з Євро-2016, число команд буде збільшено до 24.

Євро-2012 як стимул економіки України
Вплив Євро-2012 на економіку України складно оцінити. Практично немає галузі економіки або сфери суспільного життя, в яких не відбудеться змін на кращий у зв'язку з підготовкою до проведення чемпіонату. Відбудовуються готелі, ведеться прокладка і ремонт ліній електропередач, підстанцій, модернізуються поїзди і реконструюються залізниці, розглядається можливість введення швидкісних поїздів Київ-Львів і Київ-Донецьк. Україна зустріне єврочемпіонат з європейською якістю життя.

Для забезпечення безпеки гостей і учасників Євро-2012 в Україні було виділено близько 20 млрд гривень. Фахівці працюють над організацією єдиної системи безпеки і координації дій всіх відповідних служб. У Києві президент УЄФА Мішель Платіні заявив, що задоволений підготовкою України до Евро-2012. При цьому він зазначив, що є ще ряд проблем, серед яких, зокрема, і відсутність потрібного готельного комплексу.

Тим більш приємно отримати дохід від цих поліпшень у вигляді інвестиційного прибутку. І тут не обійшлося без добрих новин для клієнтів ФПГ "ТАС". Крюковський вагонобудівний завод, що входить у ФПГ "ТАС" отримав крупне держзамовлення у зв'язку з підготовкою до проведення Чемпіонату Європи по футболу Євро-2012.

Стадіони
Так само було визначено кращі стадіони України і Польщі на яких пройдуть матчі Євро-2012. Таких стадіонів опинилося 8: НСК Олімпійський (Київ), Донбас-арена (Донецьк), Арена-Львів(Львів), Металіст (Харків), Національний стадіон (Варшава), Городський стадіон (Познань), Стадіон в Машліце (Ворцлав), PGE Arena (Гданьськ).

У Україні і Польщі стадіони кращі, ніж були на Євро-2008. Про це заявив операційний директор УЄФА Мартін Каллен в ході прес-конференції в Цюріху.

"В час Євро-2008 в Австрії і Швейцарії не було стадіону, який можна було б порівняти з аренами, які з'явилися сьогодні в Донецьку і Гданьську", – такими словами своє захоплення головними українськими і польськими футбольними об'єктами майбутнього Євро-2012 висловив операційний директор УЄФА Мартін Каллен.

Квитки
Продаж квитків на футбольний матч в період проведення чемпіонату здійснюється по пред'явленню документа, що засвідчує особу, з обов'язковою вказівкою в квитку прізвища, імені особи і пред'явленого документа і його номера. Право продажу, передачі і використання квитків на будь-який захід UEFA належить призначеній особі (уповноваженому від Союзу європейських футбольних асоціацій компанії і її працівникам).

На матчі надрукують 1,4 млн квитків вартістю від 30 до 600 євро. Як повідомляє УЄФА 1 лютого 2011 року, всі квитки, пущені у вільний продаж (75 відсотків), продаватимуться тільки на сайті УЄФА і лише за безготівковим розрахунком через інтернет до кінця березня 2012 року. Пізніше квитки продаватися не будуть. Жителям міст, де проводяться матчі, виділяється в продаж по 2000 квитків на місто на один матч. Першою людиною, що замовила собі квиток на чемпіонат, став 1 лютого 2011року громадянин Південної Кореї.

Шанси національної збірної України на перемогу в ЧЄ-2012
2 грудня, в Києві відбулося жеребкування Євро-2012, за наслідками якого букмекери склали новий прогноз.

Авторитетна букмекерська контора William Hill наново оцінила шанси всіх команд на перемогу на європейській першості. Фаворитами як і раніше є чемпіон Європи, що діє, – збірна Іспанії і національна команда Німеччини. Зазначимо, що шанси на можливий тріумф збірної України було знижено. Раніше них оцінювали 33 до 1, тепер же ставки приймаються з коефіцієнтом 40 до 1.

Котирування William Hill:
1. Іспанія - 2.125 до 1
2. Німеччина - 3.5 до 1
3. Англія, Голландія - 7 до 1
4. Франція - 12 до 1
5. Італія - 14 до 1
6. Росія - 16 до 1
7. Португалія - 18 до 1
8. Україна, Греція, Хорватія, Польща, Чехія - 40 до 1
9. Ірландія - 50 до 1
10. Швеція - 66 до 1
11. Данія - 100 до 1

Бомбардири ЄВРО-2012
На даний момент, після відбіркового етапу, в списку бомбардирів ЧЄ-2012 лідирує Клас-Ян Хунтелар(Нідерланди) –12 голів. Услід за ним йде Мирослав Клозе (Німеччина) – 9 голів. На третьому місці в списку бомбардирів розташувалися Мікаель Форселль (Фінляндія), Робби Кин (Ірландія), Давид Вілья (Іспанія), Антонио Кассано (Італія), у яких на рахунку по 7 голів.

За матеріалами сайту: http://euro2012.online.uahttp://euro2012.online.ua

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget