"Моя найкраща в світі – рідна мова". Святкування Дня рідної мови в університеті

"Моя найкраща в світі – рідна мова". Святкування Дня рідної мови в Миколаївському ДАУ."Моя найкраща в світі – рідна мова" – під таким гаслом було проведено пізнавальну конкурсну програму, присвячену Міжнародному дню рідної мови, у Миколаївському державному аграрному університеті. Святковий захід організували працівники бібліотеки університету за підтримки ректорату.

Українці славляться на весь світ своєю співучістю. Саме з української народної пісні було розпочато свято рідної мови. Її виконала Валентина Підвірна, працівник бібліотеки, ще раз довівши, що фахівці МДАУ є ще й надзвичайно талановитим людьми.

Студенти МДАУ з повагою та великою любов’ю ставляться до вивчення рідної мови. У цьому їм допомагають викладачі кафедри українознавства. Молоді знавці мови зажди демонструють свої глибокі знання на всеукраїнських олімпіадах, посідаючи призові місця. На цьому наголосила проректор з навчально-педагогічної та виховної роботи МДАУ Наталія Шарата.

На свято рідної мови завітали представники національних меншин. Сьогодні в Миколаївській області діє 27 організацій, які представляють більше 133 національностей та народностей. Той народ, який поважає інші мови та народи, має майбутнє. З такими словами звернувся до студентів, працівників та гостей університету Мурад Каймаразов, керівник Ради національних товариств Миколаївської області, заслужений працівник культури України.

Голова правління Миколаївського обласного фонду культури, поет, просвітянин, заслужений працівник освіти України, викладач історії України Леонід Ржепецький порадував глядачів своїми віршами, а також закликав всіх до вивчення літературної рідної мови. Такими знаннями, на жаль, не може похвалитися більшість носіїв мови.

На продовження заходу було проведено пізнавальний конкурс "Я люблю рідну мову", у якому взяли участь студенти факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва МДАУ.

"Моя найкраща в світі – рідна мова". Святкування Дня рідної мови в Миколаївському ДАУ. "Моя найкраща в світі – рідна мова". Святкування Дня рідної мови в Миколаївському ДАУ. "Моя найкраща в світі – рідна мова". Святкування Дня рідної мови в Миколаївському ДАУ.

"Моя найкраща в світі – рідна мова". Святкування Дня рідної мови в Миколаївському ДАУ. "Моя найкраща в світі – рідна мова". Святкування Дня рідної мови в Миколаївському ДАУ. "Моя найкраща в світі – рідна мова". Святкування Дня рідної мови в Миколаївському ДАУ.

"Моя найкраща в світі – рідна мова". Святкування Дня рідної мови в Миколаївському ДАУ.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget