"На запчастини - тільки машини!": учасники Національного автопробігу у МДАУ

"На запчастини - тільки машини!": учасники Національного автопробігу у МДАУ.30 листопада 2011 року на базі Миколаївського державного аграрного університету було проведено інформаційну акцію, присвячену надзвичайно гострій у сучасному суспільстві проблемі торгівлі людським органами, за участю представників вишів Миколаєва.

Експерти, освітяни, громадські діячі стали учасниками Національного автопробігу "На запчастини – тільки машини", що відбувся у рамках міжнародної кампанії "16 днів протидії гендерному насильству". Захід було спрямовано на висвітлення кримінальної проблеми торгівлі людськими органами в Україні.

"На запчастини - тільки машини!": учасники Національного автопробігу у МДАУ.Ініціатори акції на Миколаївщині, члени громадської організації "Любисток", представники УМВС України в Миколаївській області, Управління у справах сім'ї та молоді, Управління освіти і науки висвітлили значні масштаби проблеми незаконної трансплантації та торгівлі людьми. Більше 100 тисяч українців з 1991 року стало жертвами одного з найжорстокіших злочинів – торгівлі людьми.

Лектори ознайомили слухачів з інформацією щодо різних видів експлуатації, а також такими поняттями, як трансплантація, донор, реципієнт, статтями Закону України "Про трансплантацію органів та інших анатомічних матеріалів людини". Експерти наголосили, що здебільшого молоді люди стають жертвами "чорних дилерів", які вводять в оману довірливих громадян, запевнюючи, що "комерційні" операції з трансплантації є законними.

Цікаву вікторину за матеріалами лекції, а також конкурс плакатів з теми автопробігу провели організатори зустрічі зі студентами. Активісти МДАУ проявили небайдужість до проблеми торгівлі людськими органами та творчо підійшли до оформлення плакатів.

Наприкінці зустрічі директор Миколаївського фонду "Любисток" Маргарита Пархоменко закликала усіх бути пильними. "Не продавайтеся й не піддавайтеся на спокусу швидкого заробітку: гроші швидко витрачаються, а власне здоров'я вже не повернете!" – наголосила Маргарита Петрівна.

"На запчастини - тільки машини!": учасники Національного автопробігу у МДАУ. "На запчастини - тільки машини!": учасники Національного автопробігу у МДАУ.

"На запчастини - тільки машини!": учасники Національного автопробігу у Миколаївському ДАУ.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget