Перспективна техніка і технології - 2011

Нещодавно, з 14 до 16 вересня, в нашому університеті, на базі факультету механізації сільського господарства, проходила VІІ Міжнародна науково-практична конференція молодих учених, аспірантів і студентів "Перспективна техніка і технології - 2011". У цьому заході брали участь більше 100 студентів. Серед запрошених були представники Росії, Білорусії, Чехії, Польщі та Латвії. Від України на конференцію прибули не лише молоді науковці вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації Міністерства аграрної політики України, а й провідних технічних, таких, як Національний технічний університет "Київський політехнічний інститут", Науково-практичний центр Національної академії наук Білорусії з механізації сільського господарства, Український науково-дослідний інститут прогнозування та випробування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва імені Леоніда Погорілого (смт Дослідницьке). До президії оргкомітету увійшли ректор Миколаївського державного аграрного університету, д.т.н., професор, Академік Академії наук вищої школи України, Заслужений діяч науки і техніки України, член-кореспондент української Академії аграрних наук В.С. Шебанін (голова); співголови: проректор з наукової та інноваційної діяльності Національного університету біоресурсів і природокористування України, д.т.н., професор В.О. Дубровін (м. Київ); директор механіко-машинобудівного інституту Національного технічного університету України "КПІ", зав. кафедрою динаміки та міцності машин і опору матеріалів, д.т.н., професор М.І. Бобир; декан факультету механізації сільського господарства МДАУ, д.е.н., професор В.І. Гавриш; начальник Головного управління агропромислового розвитку Миколаївської обласної державної адміністрації О.В. Піскун.

Учасники VІІ-ї Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених, аспірантів і студентів

На пленарному та секційних засіданнях конференції було заслухано більше 40 доповідей, із яких 10 – від запрошених учасників.

Доповіді стосувалися перспективних технологій виробництва, переробки і зберігання продукції, актуальних проблем механізації та автоматизації виробництва, сучасних проблем механіки, теорії і практики технічного сервісу, ремонту та надійності машин, електротехнологій та електропостачання. Після закінченні секційних засідань було проведено анкетування. Учасники міжнародної конференції висловили свої побажання та зауваження щодо проведеної роботи. Учасники відзначили високий рівень організації конференції, схвальні відгуки висловлювалися стосовно розважальної програми. Доречними після напруженої розумової праці були екскурсії по місту Миколаєву.

VІІ Міжнародна науково-практична конференція молодих учених, аспірантів і студентів

Гості Миколаївщини висловили вдячність оргкомітету конференції, зокрема ректорові університету В.С. Шебаніну та декану факультету механізації сільського господарства, В.І. Гавришу.

VІІ Міжнародна науково-практична конференція молодих учених, аспірантів і студентів

Переможці секцій були нагороджені дипломами та цінними подарунками, а інші учасники грамотами за активну участь, високий науковий рівень експериментальних досліджень, кращу доповідь, ілюстративний матеріал, оригінальне рішення технічних задач та практичну значимість отриманих результатів.

VІІ Міжнародна науково-практична конференція молодих учених, аспірантів і студентів

Заохочувальними грамотами за практичну значимість здобутих результатів та високий рівень експериментальних досліджень відзначено 10 учасників конференції.

VІІ Міжнародна науково-практична конференція молодих учених, аспірантів і студентів

Враховуючи актуальність обговорених проблем і те, що наука стрімко рухається вперед, учасники Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених, аспірантів і студентів ухвалили пропозицію проводити заходи такого рівня щороку, адже проблематика, яка виноситься на розгляд, стосується широкого кола фахівців, корисна для здобувачів, аспірантів і студентів інженерно-технічних спеціальностей.

Д.Л. Кошкін
заступник декана факультету механізації
сільського господарства з наукової роботи

VІІ Міжнародна науково-практична конференція молодих учених, аспірантів і студентів "Перспективна техніка і технології - 2011".

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget