Всеукраїнська науково-практична конференція "Українознавчий вимір у сучасній науці: гуманітарний аспект"

13 квітня 2011 року на базі Миколаївського державного аграрного університету відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція "Українознавчий вимір у сучасній науці: гуманітарний аспект". Організували конференцію викладачі кафедри українознавства (завідувач – кандидат педагогічних наук, доцент Шарата Наталія Григорівна).


Про свою участь у конференції заявили 79 науковців, з-поміж яких 4 доктори наук, 31 кандидат наук, здобувачі, аспіранти та магістранти провідних вищих навчальних закладів м. Миколаєва, Херсона, Одеси, Сум, Білої Церкви, Хмельницького, Львова, Донецька, Житомира, Києва, Керчі, Вінниці, Луганська.


На пленарному та секційних засіданнях виступили 56 доповідачів, обговоривши питання за такими напрямами:
  1. Актуальні проблеми функціонування української мови і мов національних меншин.
  2. Феномен української культури в контексті європейської спільноти.
  3. Інноваційні підходи в методиці викладання гуманітарних дисциплін у вищих навчальних закладах.
  4. Історія України: люди і події.


Матеріали конференції опубліковано в однойменному науково-практичному виданні. Збірники учасники змогли одержати під час реєстрації.


За результатами обговорення учасники конференції ухвалили такі рекомендації:
  1. Сприяти утвердженню української мови як мови європейського рівня.
  2. Започаткувати роботу зі збирання фольклорно-етнічного матеріалу різних регіонів України.
  3. Активізувати обмін досвідом між гуманітаріями з методики викладання та застосовувати авторські технології навчання студентів.
  4. Заснувати та організувати роботу Муніципального музею "Дикий Сад", що відображає історію соціально-економічного та духовного розвитку Миколаївщини в ХІ столітті до н.е.
  5. Організувати створення дендропарку, що прилягає до парку "Дружба" та присвоїти йому ім´я М.Г. Ліванова, засновника практичної школи землеробства.
  6. Сприяти створенню історико-природної зони в селі Трикрати Вознесенського району Миколаївської області на території колишнього маєтку родини Скаржинських.
  7. Всеукраїнську науково-практичну конференцію "Українознавчий вимір у сучасній науці: гуманітарний аспект" проводити один раз на два роки.


Учасники конференції висловили подяку організаторам конференції та сподіваються на проведення наступної на базі Миколаївського державного аграрного університету.

На базі МДАУ відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція "Українознавчий вимір у сучасній науці: гуманітарний аспект".

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget