Науково-практичний семінар "Технологія отримання, зберігання і виробництва продуктів бджільництва"

11 лютого 2011 року на базі факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва Миколаївського державного аграрного університету Міністерства аграрної політики та продовольства України за підтримки та активної участі Головного управління агропромислового розвитку Миколаївського облдержадміністрації та Миколаївського міського товариства бджолярів відбувся науково-практичний семінар "Технологія отримання, зберігання і виробництва продуктів бджільництва". Метою даного заходу було впровадження передового досвіду з виробництва продукції бджільництва на пасіках Миколаївської області.

З привітальним словом до присутніх звернувся ректор МДАУ – доктор технічних наук, професор, академік АНВШУ, член-кореспондент НААН України, заслужений діяч науки і техніки України – Шебанін В´ячеслав Сергійович та декан факультету ТВППТ – доктор сільськогосподарських наук, професор, голова Науково-методичної комісії з напряму 090102 "Технологія виробництва і переробка продукції тваринництва" галузі знань "Сільське господарство і лісівництво", дійсний член НААН України відділення "Зоотехнії" – Гиль Михайло Іванович.

В семінарі приймали участь керівники і спеціалісти обласного і районних управлінь, пасічники Миколаївського товариства бджолярів, науково-педагогічні працівники та студенти університету, загальною кількістю 130 чоловік.

З доповідями на актуальні та проблематичні теми виступили:
  1. Головний редактор журналу "Бджолярський круг", почесний бджоляр України – Соломка Василь Олексійович з питань технології властивостей і використання квіткового пилку і перги.
  2. Начальник відділу організації виробництва, маркетингу продукції тваринництва з племінною інспекцією Головного управління агропромислового розвитку Миколаївського облдержадміністрації – Бакун Микола Іванович з питань проблеми і завдання бджолярів Миколаївської області на сучасному етапі розвитку.
  3. Голова Миколаївського міського товариства бджолярів – Семенов Володимир Петрович з підсумками роботи міського товариства бджолярів за 2010 рік.
  4. Голова асоціації фермерів Миколаївської області – Шелех Петро Валентинович з питань співпраці фермерів та бджолярів, як шляху до стабільного отримання продукції бджільництва.
  5. Член правління Миколаївського міського товариства бджолярів – Петренко Анатолій Миколайович з оглядом новин бджільництва.

Родзинкою семінару була виставка та дегустація продуктів бджільництва, що дало змогу учасникам семінару в котрий раз переконатися в унікальності та неповторності цих смачних та лікувальних продуктів.

З метою впровадження передового досвіду у виробництво продукції бджільництва на пасіках Миколаївської області та в Україні учасникам та гостям семінару була надана можливість ознайомлення з науково-методичною літературою з питань технології отримання, зберігання і виробництва продуктів бджільництва.

На семінарі панував теплий дружній настрій, що є запорукою співпраці "наука-виробництву", тому хочеться подякувати всім учасникам та гостям семінару й побажати творчої наснаги і наукових злетів у майбутньому!

З повагою колектив факультету ТВППТ Миколаївського державного аграрного університету.

На базі факультету ТВППТ МДАУ відбувся науково-практичний семінар "Технологія отримання, зберігання і виробництва продуктів бджільництва".

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget