Враження від програми практики FEFU

Повернулись з виробничої практики студенти МДАУ, що протягом вересня та жовтня перебували за програмою Федерації обмінів Франція-Україна в різних регіонах Франції. Також викладач французької мови Зробок Н.М. відвідувала фермерські господарства, на яких стажувались наші студенти, з метою планової перевірки рівня дотримання умов програми. Усі студенти залишились задоволеними від поїздки, а декотрі виявили бажання наступного року знову взяти участь у програмі.

Викладач Зробок Н.М. та студенти МДАУ на врученні сертифікатів про завершення стажування

На фермерському господарстві

Враженнями від програми практики FEFU ділиться Мартиновська Ольга, студентка групи ЗЕД 4/2

Протягом 2-х місяців (вересень-жовтень) я проходила стажування в регіоні Шампань (Champagne) в селищі Басуі (Bassuet), що на півночі Франції.

Родина, в якій довелось жити, займалась виробництвом власного шампанського – Champagne L'Hoste. Cім'я виявилась дуже привітною, доброзичливою, турботливою. До мене ставились як до доньки, а не просто українського стажувальника, і я відповідала їм взаємністю. Із задоволенням виконувала покладені на мене обов'язки.

Разом з приймаючою сім'єю Льост на екскурсії

Одним з найважливіших етапів у виробництві шампанського є збір та переробка винограду – vendangne (вандаж), який проходить всередині вересня. Родина L'Hoste має у власності 15 га виноградників, тому період збору порівняно довгий – 16 днів. Спільними зусиллями у складі 28 працівників нам вдавалось зібрати протягом дня близько 20 000 кг. винограду. Робота нелегка, але досить цікава.

Збирання винограду

Один з останніх етапів виробництва шампанського Champagne Jean L'Hoste – робота на складі

Родина створила для мене найкращі умови для вивчення мови – безліч туристичних поїздок по визначним місцям країни, щодня нові знайомства з різними людьми, за що я дуже їм вдячна.

Велика подяка міжнародному відділу та викладачам, які допомогли в здійсненні поїздки! Це справді незабутньо.

Студенти МДАУ протягом вересня та жовтня перебували за програмою Федерації обмінів Франція-Україна в різних регіонах Франції.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget