Музей Миколаївського державного аграрного університету

До 25-ї річниці від дня утворення Миколаївського державного аграрного університету відбулося урочисте відкриття музею "Становлення та розвитку аграрної освіти на Миколаївщині".


Музей Миколаївського державного аграрного університету відрізняється від музеїв інших аграрних ВНЗ України тим, що у ньому репрезентовано не лише історію університету, а й історію розвитку аграрної освіти на Миколаївщині, що свідчить про копітку роботу завідувача музею доцента кафедри українознавства Березовської Тетяни Всеволодівни, викладачів кафедри українознавства та студентів університету.

Адже аграрна освіта і потреба в ній на Миколаївщині були обумовлені певними соціально-економічними чинниками. Кожна історична доба висувала свої вимоги до розвитку аграрної цивілізації, проте на Півдні України вони завжди були пов'язані не лише з виробництвом сільськогосподарської продукції, але й з її експортуванням. Саме можливість вивозити морем великі партії зерна та вовни надали розвиткові сільського господарства у Північному Причорномор'ю товарного характеру.

Період заселення грецькими античними колоністами в VI ст. до н.е. Північного Причорномор'я став першим періодом запровадження широкого товарного сільськогосподарського виробництва в нашому регіоні. Саме в Ольвійських гімназіях було закладено основи сучасної аграрної освіти.

В урочистому відкритті музею взяли участь Корнієнко В.В. – перший заступник Міністра культури й туризму, Кириченко І.С. – заступник начальника управління освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації, Димитров М.Ф. – начальник управління культури Миколаївської облдержадміністрації, Огренич Н.М. – директор Обласного інституту післядипломної освіти, Піскурьова І.М. – заступник директора з наукової роботи Миколаївського краєзнавчого музею та інші високоповажні гості.


Усі гості відзначили високий професійний рівень оформлення експозиції, що розкриває основні віхи становлення аграрної освіти на Миколаївщині, а саме: Ольвійські гімназії (VI ст. до н.е.), кінець XVIII – початок ХХ століття, перша третина ХХ ст., 40-70-х роки ХХ ст., заснування Миколаївського державного аграрного університету (1984 р.) й до сьогодні.

Поповнення музейної експозиції триває. Адже музей – це жива істота, що потребує свого розвитку.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget