Заключна конференція проекту Tempus JEP_27136_2006 IMBASMA


2-4 вересня 2009 р. у м. Сімферополі відбулась заключна конференція міжнародного проекту "Впровадження фундаментальних та новітніх наукових методик в магістерських та аспірантських навчальних планах аграрного напрямку", Tempus JEP_27136_2006 IMBASMA.

Університети-учасники: Університет Гент, Бельгія (генеральний координатор проекту), Університет ім. Гумбольдта, м. Берлін, Німеччина та три українські університети – Національний університет біоресурсів і природокористування України, м. Київ (координатор проекту з української сторони), Львівський національний аграрний університет, м. Львів, та Миколаївський державний аграрний університет, м. Миколаїв.

Основна ідея даного проекту полягала в розробці інструментів для покращення комунікаційних та дослідницьких навичок магістрів та аспірантів з метою посилення їхньої участі в міжнародних навчальних та дослідницьких мережах.

Мета цієї заключної конференції – проінформувати всі аграрні університети України про результати проекту, про важливість наукових комунікацій та дистанційного навчання для українських університетів з метою посилення участі в міжнародних навчальних та дослідницьких проектах.

Хочеться відзначити виступи таких високоповажних гостей та учасників конференції, як ректора НУБіПУ Мельничука Д.О.; професорів університетів-партнерів Г. Гофмана, О. Ван Клімпута та М. Вальке; голови департаменту аграрної освіти Мінагрополітики України Іщенко Т.Д., представника Єврокомісії в Україні Віри Рибак.

Також на конференції була представлена презентація підручника за проектом "Наукові комунікації та дистанційне навчання", в якому співавторами є професор МДАУ С.Г. Чорний та доцент А.В. Дробітько.

Слово мали українські студенти, які за проектом перебували в університетах Генту та ім. Гумбольдта. Від нашого університету виступала Т.О. Рожок з презентацією про враження від перебування та навчання в Німеччині

В конференції брали участь іноземні професори з університетів Гента, Бельгія, та ім. Гумбольдта, Німеччина; ректори та проректори аграрних вузів України; представники міжнародних відділів університетів; учасники проекту

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget