Перспективна техніка і технології – 2009

З 16 по 18 вересня, в нашому університеті, на базі факультету механізації сільського господарства, проходила V Міжнародна науково-практична конференція молодих учених, аспірантів і студентів "Перспективна техніка і технології – 2009". У цьому заході брали участь більше 50 студентів. Серед запрошених були представники Росії, Білорусії, Чехії, Польщі, Латвії, Йорданії. Від України на конференцію прибули не лише молоді науковці вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації Міністерства аграрної політики України, а й провідних технічних, таких, як Національний технічний університет "Київський політехнічний інститут", Науково-практичний центр Національної академії наук Білорусії з механізації сільського господарства", Український науково-дослідний інститут прогнозування та випробування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва імені Леоніда Погорілого (с.м.т. Дослідницьке). До президії оргкомітету увійшли ректор Миколаївського державного аграрного університету, д.т.н., професор, Академік Академії наук вищої школи України, Заслужений діяч науки і техніки України, член-кореспондент української Академії аграрних наук В.С. Шебанін (голова); співголови: директор навчально-наукового технічного інституту Національного аграрного університету, член-кореспондент УААН, к.т.н., професор Д.Г. Войтюк (м. Київ); директор механіко-машинобудівного інституту Національного технічного університету України "КПІ", д.т.н., професор М.І. Бобир; декан факультету механізації с.-г. МДАУ, д.е.н., доцент В.І. Гавриш; начальник Головного управління сільського господарства і продовольства Миколаївської обласної державної адміністрації А.І. Яковлєв.


На пленарному та секційних засіданнях конференції було заслухано 51 доповідь, із яких 28 – від запрошених учасників.

Доповіді стосувалися перспективних технологій виробництва, переробки і зберігання продукції, актуальних проблем механізації та автоматизації виробництва, сучасних проблем механіки, теорії і практики технічного сервісу, ремонту та надійності машин, електротехнологій та електропостачання. По закінченні секційних засідань було проведено анкетування – учасники міжнародної конференції висловили свої побажання та зауваження щодо проведеної роботи. Учасники відзначили високий рівень організації конференції, схвальні відгуки висловлювалися стосовно культурно-масової та розважальної програм: доречними після напруженої розумової праці були і весела дискотека, і різноманітні конкурси та розваги.

Гості Миколаївщини висловили вдячність оргкомітету конференції, зокрема ректорові університету В.С. Шебаніну, заступнику декана з навчальної роботи факультету механізації с.-г., В.І. Гавришу та студентському деканові І.С. Павлюченко.

На заключному засіданні, після підведення підсумків конференції, відбулося нагородження учасників грамотами та дипломами. Переможцями стали: В.О. Кудря – науковий співробітник Національного наукового центру "Інститут механізації та електрифікації сільського господарства" м. Глєваха; А.В. Федорова – студентка Білоруського державного аграрного технічного університету; А.Я. Дмитришин – науковий співробітник інституту імпульсних процесів та технологій НАН України; О.В. Зубєхіна – магістрант Миколаївського державного аграрного університету.


Заохочувальними грамотами за практичну значимість здобутих результатів та високий рівень експериментальних досліджень відзначено 18 учасників конференції.

Враховуючи актуальність обговорених проблем і те, що наука стрімко рухається вперед, учасники Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених, аспірантів і студентів ухвалили пропозицію проводити заходи такого рівня щороку, адже проблематика, яка виноситься на розгляд, стосується широкого кола фахівців, корисна для магістрантів і студентів інженерно-технічних і сільськогосподарських спеціальностей.
К.М. Думенко
заступник декана факультету механізації
сільського господарства з наукової роботи

V Міжнародна науково-практична конференція молодих учених, аспірантів і студентів "Перспективна техніка і технології – 2009".

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget