Семінар на базі Центру Європейської Інформації

18 червня о 14:00 в приміщенні Центру Європейської Інформації – І поверх ОУНБ ім. О. Гмирьова відбувся семінар "Сутність та наслідки реформ, яких очікує ЄС від України. Особливості регіонального розвитку в контексті євроінтеграції". На заході з'ясовувалось, які ж реформи очікує ЄС від України, позитивні чи негативні наслідки для економіки та в цілому для життя в Україні вони матимуть, особливості розвитку Миколаївського регіону в цьому контексті.

На семінарі розглядалися питання:

  • проблеми збереження та розвитку поліетнічної культури південноукраїнського регіону в контексті європейських культурологічних моделей;
  • євроінтеграція України та її вплив на машинобудівний комплекс Миколаївського регіону;
  • євроінтеграція України: освітній вимір.


У програмі круглого столу було заслухано виступи:

  • Чичкалюк Тетяни Олександрівни – начальника з управління з питань зовнішніх відносин, зовнішньоекономічної діяльності, європейської інтеграції, туризму і курортів Миколаївської облдержадміністрації;
  • Карбашевського Віталія Васильовича – провідного фахівця міжнародного відділу Миколаївського державного аграрного університету;
  • Тимошевського Бориса Георгійовича – керівника міжнородного відділу Національного університету кораблебудування ім. адмірала Макарова;
  • Смирнової Наталії Олександрівни – члена Асоціації польських журналістів України.


Координатор проекту "Створення Центру Європейської Інформації на базі ОУНБ у м. Миколаєві" Тетяна Голубєва.

Семінар проходив досить активно, в режимі "запитання-відповідь"; виступи доповідачів були живими та експресивними.


Хочеться відзначити, що подібні семінари будуть проводитись і надалі, з метою забезпечення доступу мешканців міста до інформації щодо питань європейської інтеграції України.

***
Центр європейської інформації створено Миколаївською обласною організацією Національної спілки журналістів України у співпраці з і на базі ОУНБ ім. О. Гирьова та входить до мережі Центрів європейської інформації, що підтримуються Європейської програмою Міжнародного фонду "Відродження".

З інформацією Центру європейської інформації у Миколаєві можна ознайомитись на веб-сайті Центру та веб-сайті газети "Южная правда".

Європейська програма Міжнародного фонду "Відродження" має на меті підвищення якості та ефективності державної політики європейської та євроатлантичної інтеграції України та формування суспільного запиту на європеїзацію України через ініціювання, фінансову, експертну та організаційну підтримку громадських ініціатив задля перетворення України на справді європейську державу. Сайт програми: www.irf.ua/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=24&Itemid=17.

18 червня відбувся семінар "Сутність та наслідки реформ, яких очікує ЄС від України. Особливості регіонального розвитку в контексті євроінтеграції".

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget