Офіційна презентація Національного Темпус-офісу в Україні

3 квітня 2009 р. відбулась офіційна презентація Національного Темпус-офісу в Україні за підтримки Європейської Комісії. Гостей та організаторів гостинно приймав Київський муніципальний университет імені Б.Д.Грінченка; робоча мова заходу – англійська.

В інформаційному семінарі брали участь такі високоповажні гості, як пані Клаудія Фішер – представник Європейської Комісії в Україні, пані Ольга Котова – начальник відділу міжнародних договорів Департаменту міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МОН, пані Віра Рибак – координатор програми Ерасмус на Україні та Відповідальна за освітній сектор Представництва Єврокомісії, а також представники Академії педагогічних наук України і зарубіжних вузів (Швецький університет). Пані Світлана Шитікова, директор Темпус-офісу, висвітила основні завдання та цілі, що стоять перед командою НТО в Україні, дала кілька практичних порад щодо оформлення заявок на участь в наступних грантових проектах, та наголосила на подальшому координуванні та підтримці вузів.

Серед інших виступів та презентацій були доповіді пані Віри Рибак про результати першого етапу Темпус, Олени Оржель щодо основних пріоритетів та спрямування другого етапу (Tempus IV Second Call: Parameters and Main Novelties, Programme priorities, partnership, award criteria), презентації програм Erasmus Mundus II (2009-2013) та Erasmus Mundus External Cooperation Window.

На фото – секретар НТО Ірина Костюк, директор НТО Світлана Шитікова
та провідний фахівець міжнародного відділу МДАУ Віталій Карбашевський

Інститут лідерства, інновацій та розвитку (ІЛІР) було відібрано на конкурсній основі, в результаті відкритого конкурсу серед українських організацій, що діють у сфері вищої освіти.

ІЛІР є українською неурядовою організацією, метою діяльності якої є сприяння розвитку сучасного менеджменту і відкритої освіти. Його було створено в жовтні 2006 року. З тих пір інститут був партнером в низці міжнародних та національних проектів. ІЛІР є членом Глобальної мережі розвитку навчання (Global Development Learning Network) – це партнерство більш ніж з 120 навчальними закладами в усьому світі, що тісно співпрацюють з Інститутом вищої освіти та іншими українськими навчальними закладами.

26 березня 2009 року між Європейською Комісією, Генеральним директоратом з питань освіти і культури та ІЛІР було підписано грантовий контракт, який охоплює період з 1 березня 2009 року по 31 грудня 2010 року, з тим, що інститут представлятиме Національний Темпус-офіс в Україні.

НТО буде виступати в якості посередника між Представництвом Європейської Комісії в Україні, Міністерством освіти і науки України, та Виконавчим агентством Європейського Союзу з питань освіти, культури та аудіовізуалізації (EACEA); він покликаний сприяти Європейської Комісії та національним органам влади у реалізації Програми Темпус та інших освітніх програм, які фінансуються з бюджету Європейської Комісії, спрямованих на реформування вищої освіти в Україні. Також офіс сприятиме реалізації принципів Болонського процесу і заохоченню інноваційних підходів до навчання і професійної підготовки.

Контакти:
Світлана Шитікова, директор НТО
Олена Оржель, координатор проектів
Ірина Костюк, секретар НТО
вул. Бастіонна, 9
Київ 01014, Україна.
тел. / факс: +38 044 286 66 68,
електронна пошта: tempus@ilid.org.ua
сайт: www.tempus.org.ua

3 квітня 2009 р. відбулась офіційна презентація Національного Темпус-офісу в Україні за підтримки Європейської Комісії.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget